Emlékezett a MOB

Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság október 31-én megemlékezett elhunyt olimpiai bajnokairól a Farkasréti temetőben, az Olimpiai Bajnokok Falánál."Halottak Napján szívünk megtelik mély, tompa fájdalommal és büszkeséggel. Igen, büszkeséggel, hiszen elhunyt olimpiai bajnokaink a mai napig, kivétel nélkül, igazi példaképek. Elődeink fantasztikus pillanatokat szereztek magyarországnak. Az olimpiai siker nemzeti érték, az olimpiai aranyérmes hős, akire nemzetünk méltán büszke.
Vágólapra másolva!

Álljunk meg egy percre és hajtsunk fejet elhunyt olimpiai bajnokaink győzelmei előtt" - mondta beszédében Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.
Az elhunytakat nem felejtve a Magyar Olimpiai Bizottság kezdeményezésére a Farkasréti temetőben 1994 óta áll ez az Emlékfal, amely időrendben örökíti meg elhunyt olimpiai bajnokaink nevét, és amely előtti téren már több mint egy évtizede a MOB évente megrendezi a Halottak Napi megemlékezést és koszorúzást. Jelenleg 123 név szerepel az Emlékfalon. A tavalyi megemlékezés óta négy olimpiai bajnok hunyt el: Menczel Iván, az 1968-as mexikóvárosi olimpia aranyérmes labdarúgója, Rusorán Péter, az 1964-es tokiói olimpia aranyérmes vízilabdázója, Zádor Ervin, aki a vérét is adta az 1956-os melbourne-i olimpia vízilabda aranyérméért éss Csernai Tibor, az 1964-es tokiói olimpia aranyérmes labdarúgója.


Az emlékfalnál helyezett el koszorót a MOB képviseletében Borkai Zsolt elnök és Szabó Bence főtitkár, az Emberi Eróforrások Minisztériumának sportért felelő államtitkára, Simicskó István valamint az Olimpiai Bajnokok Klubja, a Magyar Olimpiai Akadémia és a MOB Emlék- és Hagyományörző Bizottsága, a Magyar Vízilabda Szövetség, a Magyar Öttusa Szövetség, a Budapesti Kereskedelmi Iparkamara Sportosztálya, az olimpiai iskolák és körök képviselői.

A megemlékezésen részt vett Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, Magyar Zoltán, a MOB alelnöke, Balogh Gábor miniszterelnöki sporttanácsadó, Kiss Norbert helyettes államtitkár (EMMI), valamint számos olimpiai bajnok, olimpikon, sportoló, többek között, Nébald György, Bodnár András, Köteles Erzsébet, Dunai Antal, Göröcs János, Ihász Kálmán, Varga János, Gedó György, Sákovicsné Dömölky Lídia, Tass Olga, Foltán László, Jónyer István, Tordasi Ildikó, Németh Ferenc, Bárány Árpád, Hevesi István, Szalma László, Rejtő Ildikó.
A koszorúzást követően elhelyezték a kegyelet virágait Dr. Csanádi Árpád és Lemhényi Dezső sírhelyénél.