USA: 137 amerikai katona esett el Irakban

Vágólapra másolva!
Az amerikai védelmi minisztérium hétfőn nyilvánosságra hozott összesítése szerint 137 amerikai katona vesztette életét az Irak elleni háborúban, közülük 114-en harci cselekmény közben. Irakban 495 amerikai sebesült meg. 
Vágólapra másolva!

Az utolsóként eddig eltűntként katonát a halottnak nyilvánították miután a 24 évesen meghalt Edward Anguiano őrmester földi maradványait négy napja megtalálták - közölte a Pentagon egyik szóvivője. Anguianóra és hat ellátó harcjárműre a hadjárat harmadik napján támadtak az iraki erők. Rajta kívül még ketten kerültek a halottak listájára. Az egyikük akkor halt meg, amikor járművét baleset érte, miközben egysége viszonozta az ellenséges tüzet. A másik katona tűzfegyvere szétszerelése közben vesztette életét. Ennek a balesetnek a részletei azonban még nem tisztázottak.

A legfrissebb adatok szerint 114 amerikai katona a harci cselekményekben - "az ellenséges vagy a baráti tűzben -, míg 23 balesetben halt meg. A harcokban 495 amerikai harcos sebesült meg, és 66 egyéb eseményekben. A Pentagon eltűnt, illetve hadifogoly amerikait nem tart nyilván.