Szaddám a szétesett egységeknek üzent

Vágólapra másolva!
Az iraki elnök arra utasította az egységeiktől elszakadt katonákat, hogy csatlakozzanak valamelyik alakulathoz, és várják a további parancsokat. Szaddám Huszein televíziós üzenetben - amelyet egy bemondó olvasott fel - szólította fel a harcosokat.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakFriss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.htmlTérkép a stratégiai pontokrólhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620) Térkép a hadműveletekrőlhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)

Szaddám Huszein iraki elnök vasárnap felszólította az egységeiktől elszakadt iraki harcosokat, hogy csatlakozzanak a hadsereg valamelyik kötelékéhez. Az iraki államfő újabb üzenetét vasárnap délután egy bemondó olvasta fel az iraki műholdas televízióban. A felhívásban Szaddám Huszein azon iraki harcosokhoz intézte szavait, akiknek - mint szavaiból kitűnt - egységeit nem sikerült újra betagolni. Az elnök szó szerint arra biztatta katonáit, hogy ebben az esetben "a legközelebbi egységhez csatlakozzanak, és várják a legközelebbi parancsot."

Az elnök üzenete azt követően hangzott el, hogy a szövetséges erők szombaton első ízben hatoltak be Bagdadba. Ezt megelőzően Szaddám Huszein még sürgette az irakiakat, hogy erősítsék támadásaikat Bagdadon kívül, hogy ily módon enyhítsék az iraki fővárosra nehezedő nyomást. A szombati elnöki üzenetet az állami televízióban a tájékoztatási miniszter olvasta fel.

Az iraki elnök személyesen is feltűnt az iraki műholdas televízióban vasárnap este. A csatorna képein látni lehetett, amint Szaddám Huszein magas rangú politikai és katonai vezetőkkel tanácskozik. A képeken jelen volt Szaddám két fia is.