Gyilkossággal vádolják a gránátot dobáló katonát

Vágólapra másolva!
Gyilkossági kísérlet vádjával állítják bíróság elé azt az amerikai katonát, aki Kuvaitban kézigránátot dobott társai sátrába.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakFriss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.htmlTérkép a stratégiai pontokrólhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620)Térkép a hadműveletekrőlhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)

A Fort Campbell-i támaszpontról érkező információk szerint a harminckét éves katonának gyilkosság miatt kell felelnie az amerikai katonai bíróság előtt. A kuvaiti táborban végrehajtott kézigránátos merényletben ketten meghaltak, tizennégyen súlyosan megsebesültek.

A 32 éves gyanúsított az iraki határmelléken levő Camp Pennsylvania elnevezésű tábor parancsnoki sátrába dobott kézigránátot és kézifegyverrel is tüzelt. A 101. légi deszant hadosztály tagja korábban már feltűnt engedetlenségével, ami miatt felettesei nem engedték társaival Irak felé, hanem a táborban tartották fogva. Valószínű, hogy ez volt tettének indítéka.

A merénylet elkövetőjét időközben a mannheimi katonai fogházból átszállították az Egyesült Államokba, ahol ügyét tárgyalják.