Gránáttámadás: egy amerikai belehalt sérüléseibe

Vágólapra másolva!
Egy amerikai katona meghalt, 12 katona megsérült a 101. légi deszant hadosztály észak-kuvaiti táborában egy kézigránátos támadást követően. A támadást feltehetőleg a hadosztály egyik katonája hajtotta végre, mert felettesei nem engedték, hogy társaival együtt Irak felé meneteljen tovább. A katonát vasárnap délután letartóztatták.
Vágólapra másolva!
Térkép a támadásokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html',%20500,%20620)Friss hírek a háborúról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.htmlAz [origo] Irak-oldala/irak/index.html

Meghalt egy amerikai katona a 101. légi deszant hadosztály észak-kuvaiti táborában vasárnapra virradóra történt kézigránátos támadás sérültjei közül - írja a CNN. A támadásban 13-an - közülük hatan súlyosan - megsérültek.

Az iraki határmelléken levő Camp Pennsylvania elnevezésű tábor parancsnoki sátrába valaki kézigránátot dobott és kézifegyverrel is tüzelt. A támadás gyanúsítottja egy amerikai katona, akit korábban - engedetlenség miatt - felettesei nem engedtek társaival Irak felé, hanem a táborban kellett maradnia.

Az eset megrázta a katonákat, sokan nem is akarják elhinni, hogy saját társuk követte el a támadást. A hadsereg szóvivője szerint a társai ellen forduló katona indítéka a sértődés lehetett, hogy nem engedték tovább menetelni Irak felé. A katonát vasárnap délután letartóztatták.

Ez már a negyedik merénylet volt amerikaiak ellen Kuvaitban október óta. 2002 októberében egy gyakorlatozó tengerészgyalogost ért halálos támadás, egy hónappal később pedig két amerikai katona sérült meg súlyosan, amikor egy kuvaiti rendőr rájuk lőtt. Januárban a katonai bázis közelében egy amerikai civilt megöltek, egy másikat pedig megsebesítettek.