Véres harcot ígér Bagdadban Tarik Aziz

Vágólapra másolva!
Hatalmas háborút ígér Tarik Aziz iraki miniszterelnök-helyettes arra az esetre, ha a szövetséges katonák megpróbálják elfoglalni Bagdadot. Az iraki vezető szerint még véres háború árán sem tudják majd az amerikai-brit hadseregek elfoglalni az iraki fővárost.
Vágólapra másolva!

Tárik Aziz iraki kormányfőhelyettes csütörtök este az amerikai-brit szövetség katonáihoz intézett felhívásban kijelentette: sok emberéletet követelő, hosszú, véres háború árán sem tudják majd elfoglalni Bagdad városát.

Bagdad védelme jól meg van szervezve, és óriási véráldozattal járó, hatalmas háborúba fog kerülni a támadóknak, ha megpróbálnak behatolni a városba - mondta az iraki vezető az olasz Rai Uno televízió kamerái előtt.

Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakFriss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.htmlTérkép a stratégiai pontokrólhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620) Térkép a hadműveletekrőlhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)

Bagdad városa nem könnyű zsákmány; nagy kiterjedésű, alaposan felfegyverzett, az ilyen támadás ellen jól felkészített város - közölte az iraki vezető, aki többször is kijelentette, hogy az irakiak nem fogják megadni magukat. Aziz emlékeztetett az Irakba érkezett, öngyilkos merényletekre készülő arabokra, akiket "hamarosan harc közben is megismerhetnek".

Olaszországról szólva a politikus sajnálattal szólt arról, hogy a kormány támogatja az Egyesült Államokat, de hozzáfűzte: biztos abban, hogy az olasz nép többsége ellenzi az Irak ellen folytatott jogellenes háborút.