Vágólapra másolva!
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán nyilvános rendkívüli ülést tart az iraki háborúról - jelentette be a Biztonsági Tanács soros elnöki tisztségét betöltő guineai nagykövet.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ legmagasabb szintű döntéshozó testülete Oroszország, az Arab Liga és 110 el nem kötelezett ország sürgetésére ül össze.

Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakTérképjavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Eközben az iraki ENSZ-nagykövet kormánya nevében felszólította a Biztonsági Tanácsot, hogy rendelje el "az amerikai-brit invázió megállítását és csapataik visszavonását az Iraki Köztársaság nemzetközileg elismert határaira". Mohamed Al-Duri felkérte a grémiumot, hogy erősítse meg országa szuverenitását, politikai függetlenségét és területi épségét.

A Biztonsági Tanács először kedden zárt ajtók mögött foglalkozott az iraki lakosságnak szánt humanitárius segítségről szóló határozattervezettel, amelyről várhatóan még a héten szavazást tartanak.