A megadásról tárgyal az iraki Köztársasági Gárda

Vágólapra másolva!
Az iraki hadsereg fegyverletételéről tárgyal iraki emigránsok közvetítésével a CIA a Köztársasági Gárda magas rangú tisztjeivel - közölte a CNN. Diplomáciai források szerint Szaddám még most is elmenekülhetne országából.
Vágólapra másolva!

Kurd vezetők és volt magas rangú iraki parancsnokok közvetítésével tárgyalások folynak az iraki hadsereg fegyverletételéről a Köztársasági Gárda magas rangú tisztjeivel az Irak elleni támadás kezdete óta - tudta meg amerikai kormányzati forrásoktól a CNN.

Az [origo] Irak-oldalahttp://origo.hu/irak/Térkép a támadásokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)

A tárgyalások átmeneti kudarca miatt döntött az amerikai vezetés a péntek esti, eddigi legnagyobb bombázás megkezdéséről - mondta a CNN-nek a neve elhallgatását kérő kormányhivatalnok, aki hozzátette: az sem világos teljesen, hogy az iraki elitalakulat tisztjei saját magukat, vagy pedig az iraki katonai vezetés egy részét képviselik a tárgyalásokon.

Az ABC hírtelevízió úgy értesült, hogy a tárgyalások francia diplomáciai segítséggel Szaddám sorsáról is folynak, és a diktátor továbbra is elmenekülhetne az országból. A tévé értesülése szerint most a volt francia gyarmat, Mauritánia fogadná be Huszeint.

A hírtelevíziók információit hivatalosan nem erősítették meg.

Az iraki vezetés kezéből kezd kicsúszni a hatalom: nem látják át, mi történik a harctéren és nem tudnak csapataikkal kommunikálni - közölte péntek este Donald Rumsfeld védelmi miniszter a CNN tudósítása szerint.