Szaddám Huszein: Irak győzni fog

Vágólapra másolva!
A Bagdadot ért csapások után Szaddám Huszein iraki elnök televíziós beszédet mondott az iraki néphez. Kijelentette: a mostani csapásokat újabb bűncselekmények fogják követni. Szaddám szerint Irak mindezek ellenére győzni fog az ellenség felett. Az irakiakat felszólította: vonják ki kardjukat az ellenség ellen.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Szaddám beszédet mond a támadásokat követően

Szaddám Huszein iraki elnök magyar idő szerint nem sokkal fél hét után intézett beszédet az iraki néphez. Közölte, az amerikaiak első támadása újabb bűncselekmények kezdetét jelenti. Szaddám felszólította az irakiakat, hogy vonják ki kardjaikat a támadók ellen. Az iraki elnök szerint mindenkinek kötelessége, hogy megvédje a hazát, az iraki földet.

Felhívta ugyanakkor a figyelmüket, hogy minden, amit tesznek, hozzájárul ahhoz, hogy Isten előtt megőrizhessék tisztességüket. Honfitársait arra is emlékeztette, hogy csak a bátrak tudnak győzni.

Irak-oldalhttp://origo.hu/irakHírek és háttér az [origo] mellékletébenFriss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.htmlSzaddám Huszein beszédének teljes szövege/nagyvilag/20030320szaddam2.htmlBizonytalan, hogy élőben beszélt-e Huszein/nagyvilag/20030320bizonytalan.html

Az iraki elnök kijelentette: Bush, aki a szégyenteljes támadásért felelős, alábecsülte az iraki népet. A néhány perces nyilatkozat végén többször is elismételte: "Isten hatalmas, Isten hatalmas".

Beszédjét azzal zárta: a gonosz bűnhődni fog tetteiért, Irak pedig győzedelmeskedni fog az ellenség felett. Hozzátette: "szeretjük a békét, és mindent meg is fogunk tenni a békéért". Legvégül pedig kijelentette: "Éljen sokáig Irak, ez az arab ország, és éljen sokáig Palesztina."