Harminchat milliárd forintos lakás

Vágólapra másolva!
A világ legdrágább lakásának csak az ára meghökkentő. Természetesen Londonban épül, és egy közel-keleti sejk lesz a tulajdonosa.
Vágólapra másolva!

A világ talán legdrágább lakását vásárolta meg Hamad bin Dzsaszim bin Dzsabir asz-Szani sejk, Katar miniszterelnök-helyettese, az ottani uralkodó család tagja: a londoni luxusapartman ára a brit lapok értesülése szerint 100 millió font, azaz 36 milliárd forint.

A One Hyde Park elnevezésű luxusrezidencia 80 lakását a Candy and Candy cég egyébként csak 2010-ben adja át. Mint a névből is kikövetkeztethető, természetesen a Hyde Parknál épülnek - ezek közül választotta ki az öbölbeli olajtermelő ország dúsgazdag politikusa feltehetően a legszebbet, amelynek méretét nem közölték, csak annyit tudni, hogy csaknem kétezer négyzetméteres a terasza. A 80 lakás negyedrésze már elkelt.

A lakások falai és ablakai páncélozottak lesznek, saját, optikai azonosító biztonsági szerkezettel ellátott felvonóval, továbbá pánikszobával rendelkeznek, és a légkondiban különleges rendszerben tisztított levegő kering. A rezidencia őrsége a SAS brit elitkommandó egykori tagjaiból áll majd.

A The Times szerint a sejk a rezidencia egyik fő befektetője is egyben. Az eddig eladott legdrágább londoni lakás, amely az elegáns Chelsea negyedben épült, "alig" 27 millió fontért talált gazdára - igaz, még 2005-ben.