Befejezés előtt a Marina-part második üteme

Vágólapra másolva!
A fejlesztő szerint már most nagyon jól járt, aki a Duna Plaza mögött épülő Marina-parton vett lakást. A négyzetméterárak 600 ezer forint fölött járnak.
Vágólapra másolva!

Az Autóker Holding Marina-parti lakásberuházásának második üteme a befejezéséhez közeledik. Aki az első ütem lakásaiból vásárolt, annak három év alatt felével nőtt a befektetett pénze - hangzott el az ingatlanbefektető cég sajtótájékoztatóján, csütörtökön Budapesten.

Az angyalföldi Duna-parton, a Duna Plaza mögött, mintegy 18 hektáros területen kezdte meg három éve az Autóker a Marina-part építését. Az első ütemben 224 lakás készült el, és hamarosan költöznek a lakók a második ütem 275 lakásába.

Ez utóbbiban 34 és 105 négyzetméter között változik a lakásméret, a fajlagos ár pedig 400-700 ezer forint. Három évvel ezelőtt, az első ütemben 400-450 ezer forintba került a lakások négyzetmétere, ez mára 600-650 ezer forintra emelkedett. A növekedés 50 százalékos.

Már épül a szerkezete a 350 lakásból álló harmadik ütemnek, és engedélyezés alatt áll a negyedik ütem 300 lakása. A Foka-öböl mellé kerül a következő két ütem, 100-100 lakással. A terület másik felét - mintegy 9 hektárt - az Autóker nemrégiben eladta a spanyol Fadesának.

Aradi Ferenc értékesítési igazgató az MTI-nek ezt azzal indokolta, hogy egy terület látványa annál változatosabb lesz, minél többen építenek ott házakat. Utalt arra is, hogy a nagy fejlesztők - bár egymás konkurensei - együttműködnek egy bizonyos szinten. Így elképzelhetőnek tartja, hogy a Csepel-sziget északi csücskén található Fadesa-telkekből pedig az Autóker vásárol majd.

A Managerent Kft. két évvel ezelőtt azzal a céllal alakult, hogy kezelje az Autókertől befektetési céllal vásárolt lakásokat. Ez a munka többnyire bérbeadást jelent. Szelevényi Judit ügyvezető az MTI-nek elmondta, hogy egy 50 négyzetméteres lakás bérleti díja a Marina-parton havi 100-120 ezer forint rezsi nélkül. A nagyméretű lakások bérleti díjairól viszont mindig egyedileg állapodnak meg.

Az első ütemből 50 lakást kezelnek, ennek 70 százalékát ki is adták. A Váci úti új irodaházakban elég sok külföldi dolgozik, ők általában 3 éves bérleti szerződést kötnek. A belvárosi Autóker-épületekből több mint félszázat kezel a Managerent Kft.