Felgyorsul a Marina Part építése

Vágólapra másolva!
A nemrég a magyar ingatlanpiacon is megjelent spanyol óriásvállalat, a Fadesa beszáll az egyik legnagyobb budapesti beruházásnak számító Marina Part építésébe.
Vágólapra másolva!

Az Autóker Holding eladott 8 hektárt az angyalföldi Foka-öbölből, így a Marina Parton a spanyol Fadesa is építkezni fog - áll az eladó MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az ügylet révén gyorsabb tempóban épülhet a XIII. kerületi Foka-öböl mentén a Marina Part épületegyüttes. A megállapodás eredményeként a terület jóval hamarabb nyeri el végleges formáját, mivel a két ingatlanberuházó cég egymással párhuzamosan építi a lakóházakat, parkokat és közterületeket. Az eladott területen mintegy 1100 lakás építhető, de az MTI úgy értesült, hogy a vevő egy szálloda felhúzását is fontolgatja.

A Fadesa korábban vásárolt már telket az Autókertől: a Király és Paulay Ede utca közti egyik telken építi első lakóházát Budapesten a spanyol cég. Az Autóker jelenleg mintegy százezer négyzetméteren építkezik, a Marina Part első 224 lakásába már az év elején beköltöztek a lakók, a 274 lakásos második ütem átadása egy hónapon belül kezdődik, míg a harmadik ütem 350 lakásába jövő tavasszal kezdődhet meg a beköltözés.

A lakások építésével párhuzamosan zajlik a Duna-parti sétány, valamint a pihenőparkok bővítése, és még idén megkezdődik a sportcentrum építése, valamint a jachtkikötő engedélyeztetése. Az Autóker az elkövetkező 3-4 évben további négyszáz, közvetlenül az öböl partján elhelyezkedő lakás felépítését tervezi a Marina Parton.