Egyelőre nem veszünk kevesebb lakást

Vágólapra másolva!
Az év elején sem esett vissza az értékesítés a lakáspiacon, de hamarosan érezhető lesz a várhatóan az inflációnál is magasabb áremelés. A már felépült házakban érdemes keresgélni.
Vágólapra másolva!

Lendületes volt a lakások értékesítése az év elején - derül ki a Lakásvásár médiacsoport elemzéséből.

Az idén február utolsó hétvégéjén kerül sor az első Lakásvásárra, a budapesti SYMA csarnokban. A kiállítást szervező csoport felmérést végzett a kiállítók körében, és arra a következtetésre jutott, hogy a tavaly évvégi pesszimista hangok ellenére kifejezetten lendületesen indult az idei értékesítés.

A januári adatokból a 160 kiállító többsége arra következtet, hogy az inflációt is meghaladó áremelés már a február végi kiállításon érezhető lesz. A forgalmazók véleménye szerint azonban a használt lakások piacán és az új, már felépült, de még el nem adott lakások körében szinte lehetetlen árat emelni.

Ezeknél a projekteknél idén, év elején erősebb akciókat is megengedtek maguknak a fejlesztők az értékesítés fellendítésére, hiszen az eladatlan lakás viszi leginkább a pénzt.

A Lakásvásár kiállításokon öt éve folyamatosan készülő felmérések is azt támasztják alá, hogy az ajándék konyhabútorok, beépített konyhagépek és egyéb kedvezmények mellett sokan az árból is engednek, ami nem egyszer egymillió forint megtakarítást is jelenhet a vevőnek. Ilyen alkalmi kínálatok várhatóan lesznek idén is.

A kiállításon jelen lesznek a fejlesztők mellett a bankok (FHB, Erste, CIB, OTP, MKB, Unicredit), és először itt vonulnak fel a készházgyártók is. A könnyűszerkezetes szakma tizenöt képviselője együtt mutatja be különböző technológiával, ám - közösen - MAKÉSZ-védjeggyel épülő házait.

A nagy, egész városrészeket érintő beruházások között megjelennek a Corvin-sétány, a Prestige Towers lakásai, vagy az Engel Group otthonai.