Pláza lesz a volt ügető helyén

Vágólapra másolva!
Arena Plaza néven új bevásárló- és szórakoztatóközpont nyílik 2007 őszén Budapesten, a volt Ügető helyén.
Vágólapra másolva!

Motti Tisser, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Plaza Centers izraeli elnök-tulajdonosa a keddi ünnepélyes alapkőletétel alkalmával elmondta: a társaság tizenhetedik Magyarországon épülő bevásárlóközpontja Közép-Európa legnagyobb ilyen létesítménye lesz.

Vadas Vera, a cég PR igazgatója közölte, hogy a beruházás értéke 200 millió euró. Szanyi Tibor, a Gazdaság és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára közölte: a Plaza Centers Magyarországon az elmúlt nyolc évben 1,2-1,3 milliárd eurót fektetett be, ami az országba érkezett összes külföldi tőke 2-3 százaléka.

A befektető közleménye szerint a vállalatcsoport további magyarországi tervei között szerepel az óbudai Hajógyári-szigeten egy szórakoztatóközpont létrehozása. Ezenkívül a Plaza Centers 2007-ben adja át az Operaházzal szemben található, megújuló, volt Drechsler-palotát, ami öt plusz egy csillagos Regents szállodaként üzemel majd.

Demszky Gábor főpolgármester rámutatott, hogy Budapest mára a legvonzóbb befektetési központ lett egész Európában. Kiemelte: a legjobb megtérülési mutatók jellemzik a magyar fővárost.