Nagy váltás jön az időjárásban

Péntek reggeli helyzetkép
Vágólapra másolva!
Egy hidegfront vonul át Magyarország felett, amely csak kevés helyen okoz csapadékot, és a felhőzete is szakadozott lesz, de a mögötte érkező hideg légtömeg még napokig meghatározza időjárásunkat.
Vágólapra másolva!

Péntek
Felszakadozik a felhőzet, majd napközben napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható felhőátvonulásokkal, amelyekből helyenként hózáporok is kialakulnak. Az északnyugatira forduló szelet főleg a Dunántúlon és a középső országrészben kísérik erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 7 fok között valószínű. Késő estére +2 és -3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Péntek reggeli helyzetkép Forrás: met.hu

Szombat
Az ország nagy részén többnyire erősen felhős idő ígérkezik, délelőtt a Tiszántúlon, délutántól pedig a Nyugat-Dunántúlon lehet több a felhő. Eleinte néhol hózápor előfordulhat, majd délutántól nyugat felől havazás kezdődik. Az északnyugati, északi szelet kezdetben még több helyen erős lökések kísérik, majd mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -2 fok között alakul.

Vasárnap
Túlnyomóan borult lesz az ég, és több helyen várható havazás. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, főként nyugaton viharos széllökésekre is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -2 fok között alakul.