Kellemes idő lesz még szerdán

Vágólapra másolva!
Esni nem fog, és időjárási front sem érkezik csütörtök reggelig. Ismét 20 fok fölé melegszik a levegő, de a nagyon időjárás-érzékenyeknek rosszul jönnek a hűvösebb légtömegek.
Vágólapra másolva!

Napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, napközben nem kell esőre, záporra számítani. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17 és 23 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 12 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet, míg csütörtök hajnalban 9-14 fok várható.

Két rendszer között

Európa időjárását továbbra is alapvetően két nagy légköri képződmény alakítja. Nyugat-Európa nagy részén anticiklon hatása érvényesül; a napos időben többnyire 22 és 27 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félszigeten 32-33 fokot is mérnek.

Ugyanakkor Kelet-Európa időjárását már napok óta egy helyzetét nemigen változtató ciklon alakítja. Áramlási rendszerében egymás után érkeznek észak felől a változó nedvességű, többnyire hűvös léghullámok Kelet-Európa fölé.

Közép-Európa térség a két eltérő tulajdonságú légtömeg átmeneti zónájában helyezkedik el. Szerda estig a Kárpát-medencébe eleinte egy-két fokkal enyhébb, majd hűvösebb, változóan nedves levegő érkezik.

Megfájdulhat a feje a nagyon időjárás-érzékenyeknek

Csütörtök reggelig markáns légköri front nem éri el a Kárpát-medencét. Az egy-két fokos melegedés után viszont ismét hűvösebb levegő áramlik Magyarország fölé. Emiatt a különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, fáradékonyság, illetve levertség. Ingadozhat a vérnyomás, álmatlanság jelentkezhet, és csökkenhet a koncentrálóképesség.