Vágólapra másolva!
Még enyhe lesz az idő vasárnapig, sőt kissé melegebb is lesz a március elején megszokottnál. Jövő hét közepén viszont napközben sem lesz nulla foknál melegebb. A lehűlésnek valószínűleg nem fognak örülni a hidegfrontokra érzékenyek sem.
Vágólapra másolva!

Sokfelé várható ismétlődő eső, néhol nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Ezért a kerti munka, kirándulás előtt érdemes tájékozódni a következő órákban várható időjárásról.

Többnyire erősen felhős, esős időre számíthatunk. Ennek ellenére az ilyenkor megszokottnál néhány fokkal melegebb lesz, és nem valószínű, hogy megdőlnek a korábbi hőmérsékleti rekordok. A jövő héten azonban jelentős lehűlés kezdődik: szerdán például 0 Celsius-fok, csütörtökön -1 fok lesz a csúcshőmérséklet a leghűvösebb vidékeken.

Részletes előrejelzés

Pénteken északkeleten borult lesz az ég, másutt időnként elvékonyodhat, hosszabb-rövidebb időre fel is szakadozhat a felhőzet. Több helyen valószínű eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. Élénk lesz a déli, délnyugati szél, a Dunántúlon néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 4 és 9, kora délután 11 és 17 fok között valószínű.

Szombaton is általában erősen felhős lesz az ég. Napközben átmenetileg elvékonyodik a felhőzet, és néhány órás napsütés is lehet. Napközben főleg keleten, délutántól délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. A változó irányú szél mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban 4, 9 fok között alakul, legmagasabb értéke 10, 17 fok között valószínű.

Vasárnap nagyrészt borult marad az ég, főleg délen szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Többfelé számíthatunk ismétlődő esőre, záporra. A nyugati, északnyugati szél főleg a déli tájakon erősödik néha. A hőmérséklet hajnalban 4, 9, kora délután 8, 15 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb idő.

Eleinte a magasban még igen enyhe levegő érkezik az ország fölé, emiatt az erre különösen érzékeny szervezetűeknél a melegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek. Náluk fejfájást, levertséget, fáradékonyságot, szédülést okozhatnak a légköri változások. Alvási zavarok is előfordulhatnak. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál.

Vasárnap lehűlés kezdődik, akkor egyre inkább a hidegfronti tünetek lesznek meghatározóak. A környező országokban is az erősen felhős vagy borult ég lesz a jellemző, ismétlődő esőre van kilátás, de a hőmérséklet a sokévi átlag fölött marad.

Ilyen volt az idő a héten

Az előző hétvégén szombaton a több-kevesebb napsütés mellett időnként még erősen megnövekedett a gomolyfelhőzet, északkeleten néhol egy-egy hózápor még kialakult. Vasárnap és e hét elején már túlnyomóan napos, száraz időben volt részünk. Szerdán dél felől ismét erősen megnövekedett a felhőzet, és délnyugaton helyenként esett az eső. Fokozatosan enyhült az idő; a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 0, -7, majd -5, +5 fok között alakult. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 6, 9, majd 9, 13 fok között változott.