Hatalmas esők jönnek hétfőn

Vágólapra másolva!
Viharos széllel és jelentős mennyiségű csapadékkal érkezik a rossz idő hétfőn. Előbb nyugaton, majd az egész országban esni fog, és az új hét lehűlést is hoz.
Vágólapra másolva!

Hétfőn napközben hidegfront vonul át a Kárpát-medencén, amely jelentős csapadékot és megerősödő szelet hoz magával - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az időjárás-jelentés szerint a derült vasárnapot követően hétfőre nyugat felől beborul az ég, egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, és néhol már reggel is előfordulhat gyenge eső.

A reggeli órákban még csak északon és nyugaton, később már országszerte számíthatunk esőre, záporra, néhol - főként délen - zivatar is kialakulhat. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás - közölte az OMSZ.

Többfelé megerősödik a szél, sőt a hajnali óráktól kezdve viharos széllökésekre is számítani kell. Hétfőn reggel előbb északnyugaton, majd napközben déliről, délnyugatiról másutt is északnyugatira fordul a szél, és estétől fokozatosan mérséklődik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn a Fertő-tó térségében 10 fok alatt, másutt többnyire 10 és 16 fok között valószínű, de a déli határvidéken és a Tiszántúlon 17, 21 fok is várható. Északnyugaton már hétfő délelőtt, a déli óráktól kezdve pedig másutt is csökken a hőmérséklet.