Esőveszély az olimpia megnyitóján

Vágólapra másolva!
Egy-egy futó zápor lesz péntek este Londonban, ami jónak tűnik az utóbbi hetek nagy esőzései után. A részletes előrejelzés szerint éppen az Olimpiai Park és a stadion környékén fog esni, de másnapra ismét kiderül az idő a brit fővárosban.
Vágólapra másolva!

Nem biztos, hogy megússzák eső nélkül a londoni olimpia péntek esti megnyitóját a sportolók és a nézők a londoni Olimpiai Stadionban. "Várhatóan száraz lesz a megnyitó, esetleg egy-egy futó zápor fordulhat elő" - mondta Helen Rossington, a brit meteorológiai szolgálat, a Met Office munkatársa.

A szolgálat külön kistérségi előrejelzésekkel készül a játékok ideje alatt minden olimpiai helyszínre. A részletes adatok szerint pénteken éppen az Olimpiai Park és a stadion környékén kell záporokra számítani, helyi idő szerint 16 és 22 óra között. A megnyitó ünnepség 21 órától kezdődik és 23 óráig tart brit nyári időszámítás (UTC +1) szerint. Az Accuweather nemzetközi időjárás-előrejelző portál szerint péntek este 65 százalékos eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok Londonban.

A meteorológiai mérések kezdete óta az idei nyár volt az egyik legcsapadékosabb a brit fővárosban és szerte az országban. Míg áprilisban a középtávú előrejelzések hosszú aszályt jeleztek, addig a május, a június és a július rendkívül esősnek bizonyult. A péntek délutáni záporok viszont egy hete tartó száraz, napos időszaknak vetnek véget. Péntek délutánig igazi nyári meleg lesz Londonban, a csúcshőmérséklet 26, 29 Celsius-fokig emelkedik. Szombat-vasárnap viszont hűvösebb lesz, 19, 22 fokig csökken a nappali felmelegedés.