Jól felöltözve kirándulhatunk a hétvégén

Vágólapra másolva!
A hétvégén folytatódik a száraz, túlnyomóan napos időjárás, így bátran tervezhetünk szabadtéri programot, kirándulást. A napsütés ellenére a szabadban réteges, meleg öltözet ajánlott, hiszen a Nap már egyre kevésbé tudja kifejteni melegítő hatását.
Vágólapra másolva!

A hétvégén továbbra is magas nyomású légköri képződmény alakítja időjárásunkat, így reggelente többfelé párás, ködös időre ébredünk, ám ezek a ködfoltok általában gyorsan feloszlanak, és utána a napsütés lesz jellemző. Szombaton ugyan kelet felől megközelíti térségünket egy, a Fekete-tenger környékén örvénylő ciklon, mely kissé kelet felé mozdul el, ám ez lényeges változást nem okoz nálunk. Csapadékzónája nem ér el bennünket, csupán keleten növekszik meg átmenetileg a felhőzet. Erdélyben ugyanakkor sok lesz a felhő, és helyenként kisebb eső is előfordul.

A szabadtéri programoknak tehát kedvez a szombat és a vasárnap, így aktív pihenéssel is tölthetjük időnket. Mindenképpen öltözzünk rétegesen, melegen, mert a csábító napsütés ellenére továbbra is átlag alatt marad a hőmérséklet: kora délután is csupán 11, 15 fok várható. Ráadásul, főként a keleti megyékben a megélénkülő északias szél a hőérzetet tovább csökkenti. Este gyorsan hűlni kezd a levegő, éjszaka fagypont körül alakul a minimum. Talajmenti fagyok többfelé lehetnek, sőt néhol 2 méteren is fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet.

A jelenlegi számítások szerint a nyugodt, hűvös, csapadékmentes őszi idő a jövő héten is folytatódik. A részletes előrejelzést itt találod.