Már fagyok is lehetnek a héten

Vágólapra másolva!
Hideg éjszakák és fázós nappalok jellemzik a következő napokat. A leghidegebb csütörtökön lesz, a hét második felében hajnalonként már fagyveszéllyel is számolni kell.
Vágólapra másolva!

Bár a hét második felében több-kevesebb napsütés mindennap várható, sőt, helyenként kifejezetten napos időben lesz részünk, a hőmérséklet még több fokkal elmarad az átlagtól.

A hőmérséklet mélypontját csütörtökön éri el: ekkor északon, északkeleten alig melegszik 10 fok fölé a levevő, de a legmelegebb déli területeken is csupán 15 fok körül tetőzik a hőmérséklet. Az Északi-középhegység térségében lesz a leghidegebb ezen a napon: mindössze 12 fokig melegszik a levegő a 14 napos előrejelzésünk szerint. A legmelegebb a Dél-Alföldön lesz, de ott is 15 fok körüli maximum-hőmérsékletre lehet csupán számítani.

A hajnalok is kifejezetten hűvösek lesznek, a szélvédett, derültebb tájakon pénteken és a hétvégén hajnalban talaj menti fagyok is lehetnek - erre legnagyobb esély az Északi-középhegység völgyeiben van.

A hétvégére enyhül az idő, kissé erősödik a nappali felmelegedés és a hajnalok is kevésbé lesznek fogvacogtatók. Vasárnap és a jövő hét elején helyenként még a 19, 20 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála. A várható időjárásról bővebben itt olvashatsz.