Vágólapra másolva!
Kína délkeleti részén a heves esőzések következtében kialakult földcsuszamlásokban újabb 32 ember tűnt el. Az ázsiai országot sújtó heves esőzések már korábban is áradásokat és sárlavinákat indítottak el, amelyek több mint ezer emberéletet követeltek.
Vágólapra másolva!

A mostani földcsuszamlások több kórházi épületet elpusztítottak Vencsuan (Wenchuan) városában, ahol 2008 májusában földrengés pusztított, közel 87 ezer halálos áldozatot követelve. A mostani természeti katasztrófában 32-en eltűntek, és legalább 500 embert kitelepítettek Jinghsziu (Yingxing) tartományból, ahol a lezúduló törmelék eltorlaszolt egy folyót, tóvá duzzasztva azt.

A Wencsuant a tartományt székhelyével, Csengtuval (Chengdu, Szecsuán tartomány) összekötő autópálya 200 méteres szakaszát 4 méter magasan árasztotta el a víz.

A hatóságot további intenzív esőzésekre figyelmeztetnek a hétvégén, ami újabb hirtelen áradásokat és fölcsuszamlásokat okozhat.

A kínai kormány nemzeti gyásznapoz rendelt el vasárnapra a múlt heti földcsuszamlásokban életét vesztett 1156 kínai polgár emlékére.