Kevésbé esik, de pénteken ismét kettősfronti hatás várható

Vágólapra másolva!
A vége felé közeledünk egy rendkívül csapadékos időszaknak, amely mindannyiunk szervezetét kimerítette. Hétvégére tervezzünk szabadtéri programot, hiszen szükségünk lesz a feltöltődésre a borús napok után.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Csütörtökön frontmentes nap várható, a változóan felhős időben több órára kisüt a nap. Az esernyőre, esőkabátra ezen a napon is szükség lehet. Melegszik a nappali hőmérséklet, de még mindig elmarad az ilyenkor megszokottól. Ez továbbra is panaszokat okozhat a szívbetegeknek és az ízületi problémákkal küzdőknek. A szél mérsékelt marad, a fejfájósok panaszai enyhülhetnek. Még mindig számolhatunk csapadékkal, a napok óta borongós idő sokaknál okoz lehangoltságot, figyelmetlenséget. Forró fürdővel, meleg levesek fogyasztásával vészelhetjük át a hidegebb napokat. A közlekedésben is vegyük figyelembe, hogy sokakra hat az időjárás, vezessünk türelmesebben, tartsunk nagyobb követési távolságot a balesetek elkerülése érdekében.

Pénteken kettős fronthatás fogja terhelni szervezetünket. A hőmérséklet tovább közelíti az ilyenkor megszokott értékeket. Záporok környezetében a megnövekedett páratartalom miatt a szívbetegek nehézlégzése fokozódhat. Akik a hidegfrontra érzékenyek, fejfájással, görcsös ízületi panaszokkal küzdhetnek a nap folyamán. A melegfrontra érzékenyeknél viszont a gyulladásos tünetek kerülnek majd előtérbe. Ők fogyasszanak B2 vitamin tartalmú, illetve lúgos kémhatású ételeket a nap folyamán.

Szombaton nem várható fronthatás, az esős időszaknak is vége szakad a hétvégén. Igazi szép kora nyári idő várható. Tervezzünk bátran szabadtéri programokat. Sétáljunk, töltődjünk fel napsütéssel az esős, borongós napok után.

A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony marad. A sok csapadéknak köszönhetően a pollenkoncentráció is igen alacsony, főként a Dunántúlon. Az allergiásoknak kedvez most az időjárás.

______________________________________________________________
Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!