Orvosmeteorológia - változékony, kissé melegedő időjárás

Vágólapra másolva!
Több-kevesebb napsütés mellett továbbra is emelkedő nappali felmelegedésre számíthatunk, de fronthatások kísérik a változásokat.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint holnap melegfronti hatás várható, majd péntekre nyugaton ezt fokozatosan felváltja egy gyenge hidegfront. Szombaton nem várható fronthatás, a frontérzékenyek fellélegezhetnek.

Csütörtökön melegfronti hatásra készülj. Az arra érzékenyek izomfájdalmat, lábdagadást, ingerlékenységet érezhetnek. Az élénk szélben pár fokot még enyhül az idő, de továbbra is öltözz rétegesen, főleg a reggeli órákban lesz szükséged melegebb kabátra. A nyugati országrészben rövidebb-hosszabb időre a nap is kisült, északkeleten azonban még előfordulhat eső. A közlekedők reggel ügyeljenek a párás levegőben kialakuló ködfoltokra.

Pénteken keleten még melegfronti, északnyugaton azonban már gyenge hidegfronti hatásra számíthatsz. A csúcshőmérséklet marad 10, 15 fok körül az erősen felhős idő ellenére. A szél sebessége mérséklődik, de a kettős front jellegű hatások továbbra is okozhatnak fejfájást. A frontra érzékenyek vérnyomás ingadozásra, ízületi fájdalmakra is panaszkodhatnak. Mérséklődik az éjszakai lehűlés, de reggel ismét ködfoltok zavarhatják majd a vezetést. Ezen kívül az esőtől nedves utak is sok helyen problémát okozhatnak.

Szombaton front már nem fogja terhelni szervezetünket. A levegő 15 fok körüli értékekre melegszik fel, nyugaton várható tartósabb esőzés. A szabadtéri programok tervezésével inkább várjuk meg a vasárnapot, amely az előrejelzések szerint a hosszú hétvége legkellemesebb időjárású napjának ígérkezik.