Orvosmeteorológia - változékony idő, megterhelő hatások

Vágólapra másolva!
Csütörtökön a gyenge melegfronti hatás mellett a szokatlanul meleg idő is megterheli szervezetünket. Pénteken és szombaton is panaszokat okozhat az időjárás változékonysága.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint az elkövetkező napokban gyenge fronthatások terhelhetik meg szervezetünket, emellett a megélénkülő, olykor megerősödő szél is okozhat kellemetlenségeket az arra érzékenyeknek. A nagyvárosok légszennyezettsége és a pollenkoncentráció alacsony marad. Lassan vége a parlagfű virágzási szezonjának is. Az utakon kora reggel ködfoltok zavarhatják a látási viszonyokat.

Csütörtökön gyenge melegfronti hatás várható. Napos, az átlagosnál jóval melegebb időre készülhetünk. Az erős szél fejfájást okozhat az arra érzékenyeknek. A meleg időben lassulhatnak a reflexek, csökkenhet a vérnyomás, ingerlékenyebbek lehetünk. A közlekedőket kedvező feltételek várják az utakon.

Pénteken gyenge hidegfront érezteti hatását. Elszórtan eső, zápor, helyenként zivatar is kialakul. Élénk, helyenként erős lesz a légmozgás, az arra érzékenyek szédülést, fejfájást tapasztalhatnak. A front érkeztével ízületi és izomfájdalmak jelentkezhetnek, a szívverés gyorsulhat.

Szombaton ismét egy gyenge melegfront érezteti hatását. Álmatlanság, nyugtalanság, depressziós tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél.