Vágólapra másolva!
A szeptember elején kialakult Ike névre keresztelt trópusi ciklon, miután végigsöpört a Karib-tenger szigetvilágán, a hétvégén várhatóan Texas és Mexikó partjainál újra eléri a szárazföldet. A Csendes-óceán térségében jelenleg két aktív trópusi vihar is észlelhető, az egyik a Mexikó partjaitól nyugatra elhelyezkedő Lowell, a másik a Fülöp-szigetek közelében örvénylő Sinlaku.  
Vágólapra másolva!

Miután az Ike hurrikán végigsöpört a Bahamákon és Haitin, a hét elején III-as erősségű pusztító viharként elérte Kuba keleti területeit is. A trópusi ciklonban, mikor Baracoa városánál elérte Kubát, a közel 200 km/órás átlagos szélsebesség mellett 240 km/órás széllökéseket mértek. A vihart kísérő erős szél és a kiadós csapadék 300 házat teljesen tönkretett és több százat megrongált. Az ország keleti felében szünetelt az áramellátás, és a telefonvonalak sem működtek. A vihar a fővárosban, Havannában is heves esőzéseket okozott.

Az Ike hétfő délutánra I-es kategóriájú hurrikánná gyengült, de a meleg tengerfelszín felett mozgó vihar az előrejelzések szerint újra erősödni fog, mielőtt eléri a szárazföldet a Mexikói-öbölben. A számítások szerint a vihar Texas és Mexikó partjainál fog újra lecsapni, nagy esőzéseket okozva a térségben, mint ahogy azt az idei szezonban már korábban a Dolly hurrikán is tette.

A Csendes-óceán keleti medencéjében, Mexikó partjaitól nyugatra, vasárnap alakult ki a Lowell névre keresztelt trópusi vihar. A mexikói partoktól viszonylag távol elhelyezkedő viharobjektum várhatóan szerdán megközelíti a Kaliforniai-félszigetet, ahol trópusi depresszióvá szelídülve okoz majd kiadós esőzéseket.

A Csendes-óceán másik vihara, a ma reggelre kialakult Sinlaku, a Fülöp-szigetektől keletre helyezkedik el. A trópusi vihar a következő napokban folyamatosan erősödik, és pénteken, mikor az előrejelzések szerint a legerősebb lesz, III. kategóriájú hurrikánként folytatja útját északkelet felé, súrolva Tajvant, Korea és Japán déli részét.