Havazás okoz közlekedési fennakadásokat az USA-ban

Vágólapra másolva!
Megérkezett a tél az Egyesült Államok keleti partvidékére is. A nagy tavak vidékén, a "tó-hatásnak" köszönhetően intenzív havazás kezdődött, és New York állam északi részén emiatt sok helyen szinte teljesen megbénult a forgalom.
Vágólapra másolva!

A "tó-hatás" lényege, hogy az óriási tavak víztükre feletti nedves, enyhébb levegő a széliránnyal ellentétes oldalon heves havazás kialakulásához vezet. Ennek következtében tegnap intenzív havazás kezdődött New York államban, és több helyről is 15 centimétert meghaladó hótakaróról érkeztek jelentések.

A közlekedési szakemberek mindenkit megkértek, hogy várják meg míg megtisztítják az utakat a helyenként 30 centimétert is meghaladó hótakarótól, és csak akkor induljanak útnak, ha az feltétlenül szükséges. A két nagyváros, Syracuse és New York között húzódó autópályán, a hófúvások és a balesetek következtében jelentősen lelassult a forgalom.

A legnagyobb hó Lewis megyében esett, ahol 30 centimétert is meghaladja a frissen hullót hó mennyisége. Az előrejelzések szerint szerdán további, erős széllel kísért havazásokra lehet számítani a térségben. A meteorológusok úgy vélik, az újabb havazás alkalmával akár 20-25 centiméter friss hó is lehullhat, újabb fennakadásokat okozva a közlekedésben.