Továbbra is enyhe idő

Vágólapra másolva!
Egész héten tart az átlagos, helyenként egy-két fokkal az átlagnál enyhébb, változékony időjárás. Kedd este és szerda délelőtt számíthatunk elszórtan esőre. Csütörtöktől szombatig sokfelé van esély néhány órás napsütésre, miközben a hőmérséklet néhol a 15 fokot is meghaladhatja. A négynapos pihenőn érdemes szabadtéri programot szervezni. Az őszi építkezéseket a héten nem fenyegeti fagy.
Vágólapra másolva!

Kedd estétől szerda délutánig várható kültéri programok szempontjából a legrosszabb idő. Ekkor szórványosan - főként nyugaton - fordul elő eső, zápor.

A négynapos pihenőn szerencsénk van: számottevő csapadékra nem kell készülni. A felhőzeti kép változékonyan alakul, reggelenként pedig sokfelé nehezíti köd a közlekedést. Az egy-két órás napos periódusokban kifejezetten kellemes időre készülhetünk, a hőmérséklet néhol a 15 fokot is meghaladhatja.

Érdemes sportolni, sétálni a szabadban. Túrához, kiránduláshoz viszonylag jók a feltételek, csupán a még mindig sokfelé sáros talajjal kell megküzdenünk. Ugyancsak a talaj magas nedvességtartalma nehezítheti a kerti munkákat, különösen az ásást.

Az őszi építkezések számára kedvező hír lehet, hogy a héten fagy nem várható, és számottevő csapadék sem zavarja a külső burkolásokat, tetőfedéseket.