Kirándulóidő a következő napokban is

Vágólapra másolva!
A hét hátralévő részében kellemes időnk lesz sok napsütéssel. A hétvégén mérséklődik a nappali felmelegedés, a hőmérséklet csúcsértéke 15 fok körül alakul. Az előrejelzések szerint a csapadékmentes, jobbára napos időjárás tartósnak ígérkezik. Kiránduláshoz, sportoláshoz, szabadtéri tevékenységekhez kitűnő az idő.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön és pénteken bátran lehet tervezni egész napos programokat, délutáni kerti sütéseket. Sportoláshoz, túrához a nappali 20 fok közelében tetőző hőmérsékletek optimális környezetet biztosítanak. Csupán az időnként megélénkülő szél lehet kissé zavaró.

Az éjszakákon viszont egyre erősebb lesz a lehűlés, sokfelé gyenge fagyra is számítani lehet. Akik esti szabadtéri programokat terveznek vagy hegyi túrára készülnek, esetleg egy késő őszi sátorozásra indulnak mindenképp vigyenek magukkal meleg ruhát, és napközben is öltözzenek rétegesen.

A hétvégén marad a száraz idő, de a nappali felmelegedés jelentősen mérséklődik, és a délutáni órákban 10, 15 fok körüli csúcshőmérsékletekre lehet számítani. A hideg ellenére országszerte sok lesz a napsütés, ezért rövidebb séták megtételére még mindig alkalmas marad az idő.

A kerti munkákhoz, ásáshoz jók a feltételek. Az őszi építkezések kültéri szakaszát a hétvégén is bátran folytathatják.

Az allergén pollenek mennyisége már jelentősen csökkent, csupán az erősen allergiások szenvednek az irritáló virágporoktól.