Hamis bankkártyákat foglaltak le Szegeden

Vágólapra másolva!
Összesen 118 hamis bankkártyát foglaltak le annál a három román állampolgárnál, akiket szerdán helyezett előzetes letartóztatásba a Szegedi Városi Bíróság - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A rendőrségi ügyeletre még vasárnap a délutáni órákban jelezte az egyik bank biztonsági szolgálata, hogy a Kossuth Lajos sugárúton lévő egyik ATM-ből hamis bankkártyákkal próbálnak készpénzt felvenni - mondta Szenti Szabolcs. Az ügyeletvezető azonnal a helyszínre irányította a járőröket, akik tetten is értek három bukaresti lakost, miközben éppen egy újabb hamis bakkártyát próbáltak ki. A ruházat- és járműátvizsgálás során összesen 118 hamis bankkártya kerültek elő. A bank tájékoztatása szerint több százezer forintot próbáltak ekként felvenni a gyanúsítottak, de nem jártak sikerrel.

A rendőrség visszaélés készpénz helyettesítő fizetőeszközzel bűncselekmény miatt indított eljárást. Mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vették, a Szegedi Városi Bíróság pedig ügyészi indítványra elrendelte előzetes letartóztatásukat - közölte a szóvivő.