Vágólapra másolva!
Az előzetes felméréshez képest nagyobb ütemben nőtt az amerikai munkanélküliség. Az újonnan segélyre szorulók száma 27 ezerrel nőtt csak az elmúlt héten. Ez rekordszintnek számít az Egyesült Államok történetében.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

Az újonnan segélyre szorulók száma (szezonálisan kiigazítva) 640 ezerre ugrott április 18-ával bezárólag. A Reuters által végzett elemzői felmérés 635 ezerre várta az adatot. A jelenlegi válság eddig több mint 5 millió munkahelybe került 2007 vége óta, és a gazdasági szakemberek attól tartanak, hogy a cégek további spórolást kívánnak majd elérni munkahelyek bezárásával.

Volt azonban, aki magasabbra várta a munkanélküli segélyre először jelentkezők számát. "A váratlan tavaszi megtorpanás után, ami a segélyeket illeti, nagyobb megugrást vártunk, körülbelül 670 ezret" - mondta egy amerikai gazdaságkutató vezető elemzője.

A folyamatosan segélyre szorulók száma április 11-ig 6,137 millió fő volt. A tartósan munkanélküliek száma a biztosításból kiesők számát is növelte, 4,6 százalékra növelve az értéket, ami 1983 óta a legmagasabb. A Munkaügyi Hivatal közlése szerint nem volt rendkívüli oka az adatok alakulásának.