Bővíti gyárát a ceglédi Infineon

Vágólapra másolva!
A félvezetőgyártó Infineon Technologies 17 millió eurós kapacitásbővítő beruházást hajt végre ceglédi gyárában, ezzel 2012-ig 250 új munkahelyet létesít - jelentette be Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.
Vágólapra másolva!

Jörg Spiegel, a világ egyik vezető félvezetőgyártója, az Infineon AG alelnöke, az Infineon Technologies Cegléd Kft. felügyelőbizottságának tagja elmondta: ez a beruházás a negyedik projektjük Magyarországon, a cég hosszú távra tervez a magyar piacon.

Bajnai Gordon hangsúlyozta: a 250 új munkahely kialakításával az Infineon cég megduplázza magyarországi alkalmazottai számát 2012-re.

A miniszter úgy vélekedett, hogy Magyarország továbbra is kedvező befektetési célpont a beruházóknak. Bár a válság miatt mintegy 20 000 munkahely megszűnését jelentették be a cégek, ugyanakkor 8000 új létesítését is jelezték az ország különböző részén - ismertette. Hangsúlyozta: az ország versenyképességén múlik, hogy a gazdasági növekedés beindulása után a cégek ismét Magyarországon hozzanak létre új munkahelyeket.

Jörg Spiegel kiemelte: azért döntöttek a kapacitás bővítése mellett, mert Magyarországon képzett, motivált munkavállalók állnak rendelkezésre, és kedvező az ország földrajzi elhelyezkedése. Kérdésre válaszolva Jörg Spiegel közölte, hogy 5 millió euró beruházást már végrehajtottak, ezzel a vállalt 250-ből 50 új munkahelyet létesített.

A magyar kormány támogatására vonatkozó kérdésre válaszolva Bajnai Gordon elmondta, hogy a brüsszeli jóváhagyás után hozzák nyilvánosságra az egyedi kormánydöntés alapján nyújtott támogatás összegét.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) tájékoztatása szerint a ceglédi üzem elsődlegesen standard teljesítmény-félvezető modulokat állít elő, amelyeket szélerőművekben és napenergiát hasznosító inverterekben, valamint vasúti és villamos járművek, gyártóberendezések, mozgólépcsők és felvonók hajtástechnikájában alkalmaznak. A tervek szerint a tavaly júniusban indult beruházás eredményeként 2009 áprilisától megkezdődik a termelés az új üzemcsarnokban, a kapacitást 2012-ig fokozatosan bővítik.