Tulajdonost váltott a GTS Central Europe

Vágólapra másolva!
 A Group Menatep Limited (GML) egyik leányvállalata eladta a GTS Central Europe (GTS CE) 100 százalékos részvénycsomagját egy magántőkés konzorciumnak - közölte az eladó kizárólagos pénzügyi tanácsadójaként közreműködött KBC Securities.
Vágólapra másolva!

A konzorciumot a Columbia Capital és az M/C Venture Partners, mellettük részt vesz az Innova Capital, a HarbourVest Partners, az Oak Investment Partners és a Bessemer Venture Partners is. A konzorcium vezetői, a Columbia Capital és az M/C Venture Partners az Egyesült Államokban bejegyzett cégek. A konzorcium vezető tagja továbbá az Innova Capital, amely egy Közép-Európára fókuszáló magántőkés befektetői csoport.

A GTS CE alternatív távközlési szolgáltató, amely alapvetően az üzleti és a nagykereskedelmi ügyfélszegmensekre összpontosítja tevékenységét. Főleg Csehországban, Lengyelországban Magyarországon, Romániában és Szlovákiában működik. Szolgáltatásaival Ukrajnában, Lettországban, Szlovéniában, Bulgáriában, Horvátországban és Szerbiában is jelen van.

Tavaly a GTS CE közel 400 millió eurós árbevételt és 70 millió eurós EBITDA-t ért el. A vételárat a KBC Securities nem kívánta közölni.