Újabb milliárdok landolhatnak Ferihegyen

Vágólapra másolva!
Több százmillióból épülhetnek irodák, hotelek és egy bevásárlópark Ferihegyen a következő néhány év alatt - írja a Világgazdaság. A lap tudomása szerint legalább öt cégnek van valamilyen szakaszban nagyberuházása, ezen kívül várhatóan még több fontolgat különböző akciókat a térségben.
Vágólapra másolva!

A repülőtér közvetlen közelében jelenleg hiány van az A kategóriás irodaterületekből. A The Quadrum nevű új komplexum lehet az első lépés egy új irodapiaci szegmens kialakulása felé. A 22 000 négyzetméteres irodaparkot az AIG/Lincoln nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat építteti a Porr Kft.-vel több mint 30 millió euróért.

A fellendülésből az Ablon Group is szeretne profitálni, ezért indította el első logisztikai projektjét, az Airport City nevű beruházást az Üllői útnak a repülőtérhez közeli végénél, az egykori szovjet laktanya helyén. A teljes beépítés után nyolc épületben 47 500 négzetméter raktár- és 18 100 mnégyzetméter irodaterület várja leendő bérlőit. Az első szakaszban egy 8300 négyzetméternyi raktárt és 2000 négyzetméternyi irodát magában foglaló tömböt építenek, annak átadása a jövő év első negyedében várható.

A lap Értesülései szerint ennek a teleknek a másik felén egy tengerentúli befektető kereskedelmi és konferencia-központot tervez, Airport City Plaza néven.

Szállodafronton rengeteg javítanivaló van ebben a körzetben. Tavalyelőtt lett kész Vecsés belterületén a háromcsillagos Stáció hotel - ez főleg a diszkont-légitársaságok vidékről érkező és éjszakázni akaró utasaira számít, de egy kisebb konferencia-központot is működtet. Az Airport Business Parktól nem messze pedig egy 113 szobás, négycsillagos Airport Hotel épül.
A létesítményt 2,35 milliárd forintért, egyharmad részben saját erőből, hetven százalékban hitelből hozzák tető alá.

A BA önálló Airport City-fejlesztést fog megvalósítani: egy a 2-es terminál előtt elhelyezkedő üzleti parkot hoz létre irodákkal és a már említett, 300 szobás szállodával. Négy év alatt - a terminálok öszszeépítését és bővítését is beleértve - 261 millió eurót költ fejlesztésre - olvasható a Világgazdaságban.