Milliárdos beruházásba kezd a Dunaferr

Vágólapra másolva!
A Dunaferr vállalatcsoport 49 milliárd forintot költ az idén beruházásra. Ebből az összegből 10,7 milliárd forintos költséggel fejlesztik a meleghengerművet, 11 milliárd forintot fordítanak a hideghengermű korszerűsítésére, és megkezdik az új horganyzó építését.
Vágólapra másolva!

A környezetvédelmet szolgálja egyebek között a zsugorítómű légszennyezését csökkentő, valamint a konvertercsarnok porelszívását és leválasztását szolgáló beruházás. A tavaly megkezdődött és 2010-ig tartó komplex fejlesztési program érinti csaknem a teljes vertikumot korszerűsítő folyamatot.

Továbbá a bevonatos termékek gyártásának kapacitását növeli majd egy új horganyzósor és festősor telepítése. A cégcsoport a hazai és európai uniós környezetvédelmi előírások szigorú betartása mellett stratégiai célként növelni akarja a nagyobb profittartalmú termékek részarányát, s a feldolgozottság mértékét.

A Dunaferr az idén 44 milliárd forint adózás előtti eredményt vár, szemben a múlt évi 40 milliárd forinttal - ismertette korábban Valerij Naumenko, a Dunaferr Nyrt. vezérigazgatója.

Tavaly a társaságcsoport konszolidáltan 293 milliárd forint árbevételt ért el, 37,7 milliárd forinttal többet az előző évinél.