Az online biztosításkötés leírása

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

1. lépés: Tájékozódjon a 2003-ra vonatkozó díjakról!

A kötelező felelősségbiztosítási piac elmúlt években lejzajlott fokozatos liberalizációja jelentős árkülönbségek kialakulásához vezetett, mégis még mindig sokon gondolják úgy, hogy a kötelező díjszabása egységes.

A Pénzügyminisztérium által megszabott díjemelési plafon 2002-ig némileg korlátozta a biztosítók versenyét. A 2003-tól megszűnő hatósági díjplafon megteremti annak feltételeit, hogy a biztosítók közötti verseny szabja meg az emelések mértékét.

A biztosítók díjszabásaik kialakításánál számos szempont alapján differenciálnak, így nem lehet sommás megállapítást tenni, hogy egyik vagy a másik biztosító a legolcsóbb. Az összes biztosító részvénytársaság konkrét és személyre szabott díját, legkönnyebben Kötelező 2003 kalkulátorunk segítségével ismerheti meg.

2. lépés: Válasszon biztosítót!

Kötelező 2003 kalkulátorunk segítségével az összes biztosító részvénytársaság 2003. január 1-től hatályos díjajánlatát megismerheti. Kalkulátorunk segítségével egyszerűen tud racionális döntést hozni, mivel a kötelező felelősségbiztosítás szolgáltatásai egységesek, így javasoljuk, hogy az Önnek legkedvezőbb díjat kínáló biztosítót válassza. Szerződését kényelmesen, utánajárás nélkül, otthonából megkötheti, csak kattintson a kiválasztott biztosító neve melletti "megkötöm" ikonra.

3. lépés: Regisztráció, az ajánlat kitöltése elküldése

A Kötelező 2003 online díjszámítást és szerződéskötést, partnerünk a Netrisk.hu online biztosítási portál szolgáltatja. Online szerződést, csak regisztrált felhasználók köthetnek. Amennyiben még nem regisztrálta magát a Netrisk-en, kérjük válasszon felhasználói azonosító és jelszót! Ezt követően azonnal továbbléphet és kitöltheti biztosítási ajánlatát.

A Netrisk.hu üzemeltetője az NWB Biztosítási Alkusz Kft, melynek minden szolgáltatása az ügyfelek részére díjmentes. Az online szerződéskötés nem jelent semmilyen többletköltséget, sőt segítségével időt és pénzt takaríthat meg.

Ajánlat kitöltése, adatközlés:

Kérjük a gépjárműre, illetve a tulajdonos/üzembentartóra vonatkozó adatokat a forgalmi engedély alapján töltse ki. Az adatok megadása és ellenőrzése után kattintson a lap alján a "Tovább az ajánlat véglegesítése" ikonra. A következő oldalon véglegesítheti szerződését az "Ajánlat elküldése" ikonra kattintással.

Mi történik az ajánlat elküldését követően?

Biztosítási partnerünk a Netrisk.hu e-mail formájában visszaigazolja a biztosítási szerződés sikeres elküldését. Az e-mail tartalmazza a szerződés részleteit: a szerződő adatai, a biztosított gépjármű adatai, a biztosító nevét, és a biztosítási díjra vonatkozó információkat.

Néhány napon belül levélben is megkapja a szükséges dokumentumokat. Fontos, hogy a levél tartalmaz egy alkuszi megbízás-nyomtatványt, melyet a szerződő/biztosítottnak alá kell írnia, és postán vissza kell küldeni az NWB Kft (1441 Bp. Pf.: 102.) címére. Az alkuszi megbízás adja meg a jogalapot arra, hogy a biztosítási partnerünk teljes körűen eljárjon a biztosítóknál.