A General Electric megfenyegette az íreket

Vágólapra másolva!
Az amerikai General Electric Co. európai tevékenységet felölelő részlegének, a GE Europe-nak vezérigazgatója, Fernando Beccalli a Reuters hírügynökségnek adott interjújában elmondta, hogy társaság jövőbeni írországi beruházásait hátrányosan érintené, ha az írek október 19-én másodszor is elutasítanák a nizzai szerződést - írja csütörtöki számában a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A vezérigazgató elmondta, hogy megítélése szerint az EU bővítése szempontjából kulcsfontosságú nizzai szerződés újbóli elutasítása nemcsak a General Electric, hanem más multinacionális cég esetében is negatív következményekkel járhat az ország számára.

A 15 tagú Európai Unió tagállamai Írország kivételével már korábban ratifikálta a szerződést, azonban, ha az év végéig az írek nem fogadják el, úgy érvényét veszíti.

A GE Europe vezérigazgatója a Reutersnak elmondta, hogy a társaságnak 18 leányvállalata működik Írországban, amelyek összesen 2200 munkavállalót foglalkoztatnak. A cégek az elmúlt évben 140 millió euróval járultak hozzá az ír GDP-hez. Beccalli hozzátette, hogy a General Electric a bővítésre váró tagjelölt országok közül már Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban is több érdekeltséggel van jelen - írja a Napi Gazdaság.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

General Electric

EU

Korábban:

Október közepén ír népszavazás EU-bővítés ügyben
(2002. szeptember 28.)