Kegyelmet kaphatnak a német adószökevények

Vágólapra másolva!
A német kereszténydemokrata párt (CDU) frakcióvezetője, Friedrich Merz, a milliárdos adószökevények amnesztiáját helyezte kilátásba az ellenzék hatalomra jutása esetére. Hans Eichel pénzügyminiszter szerint egy ilyen lépés a tisztességes adófizetők arculcsapása lenne.
Vágólapra másolva!

Merz, aki a CDU pénzügyminiszter-jelöltje arra az esetre, ha a jelenleg ellenzékben lévő kereszténydemokraták megnyerik a szeptemberi parlamenti választásokat, a Handelsblattnak adott interjúban azt ígérte, hogy megkegyelmeznek azoknak a nagyvállalkozóknak, akik külföldön fektették be vagyonukat, hogy megússzák a kemény németországi adózást. A frakcióvezető-helyettes szerint ezzel a lépéssel visszavezetnék a legális útra az adószökevényeket, ráadásul az állam új bevételekhez is jutna.

A kormányzó szociáldemokrata párt parlamenti csoportjának vezetője Peter Struck, támogatásáról biztosította ezt az elképzelést. Ugyanakkor a jelenlegi pénzügyminiszter, Hans Eichel ellenzi Merz javaslatát. Szerinte az adócsalóknak nyújtott amnesztia a tisztességes adófizetők arcul csapása lenne.

(MTI)

Ajánlat:

A német pénzügyminisztérium honlapja

Korábban:

OECD-ostrom alatt az adóparadicsomok
(2002. április 18.)

Nem hiányzik a könyvtárából?

Funky Business - a tehetség táncoltatja a tőkét