Modemgyárat telepít Magyarországra a Flextronics

Vágólapra másolva!
Csehországból telefonmodem-gyárat telepít Magyarországra a Flextronics. Az alig két éves brnoi üzemet bezárják, és ezer munkást elbocsátanak - írja pénteki számában a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Az elektronikai berendezések szerződéses gyártásával foglalkozó cég európai konszolidációs törekvéseivel indokolja közép-európai jelenlétének átszervezését. Arról, hogy a brnoi gyár a Flextronics melyik meglévő magyarországi üzemébe települ, még folynak a tárgyalások.

Az sem ismert még, hogy a gyár ugyanakkora kapacitással működik e majd, mint Csehországban. Peter BAumgartner ügyvezető igazgató szerint a modemgyár Magyarországra telepítésével a cég kompenzálhatja a munkaerőpiacon a sárvári Xbox-gyár átszervezését, ahol 120 ember vesztette el a munkahelyét.

A szingapúri cégcsoport mintegy 70 ezer főt foglalkoztat világszerte. A 2001-2002-es pénzügyi évben a cég 13,1 milliárd dollár nyereséget termelt. A Flextronics Magyarországon négy gyártóüzemben összesen 10 ezer alkalmazottat, és egy 30 fős mérnöki fejlesztőcsoportot foglalkoztat. A 2000. évi árbevétel - több mint 245 milliárd forint - a nyolcadik legnagyobb a hazai cégek sorában.

(Üzleti Negyd)

Ajánlat:

Flextronics

Korábban:

Kevesebb embert bocsát el Sárváron a Flextronics
(2002. június 18.)

Nem hiányzik a könyvtárából?

A gyufacímkétől az online-hirdetésig