General Electric: növekvő nyereség, csökkenő forgalom

Vágólapra másolva!
A világ piaci érték alapján legnagyobb vállalata, a General Electric tavalyi utolsó negyedéves forgalma 2,9 százalékos csökkenéséről és nyeresége 9,7 százalékos növekedéséről számolt be, éves összevetésben - közölte a Bloomberg hírügynökség. A cég megerősítette: profitja legalább 17 százalékkal nő az idén, függetlenül attól, hogy az Egyesült Államok gazdasága kilábal-e a jelenlegi recesszióból.
Vágólapra másolva!

A General Electric nyeresége a tavalyi negyedik negyedévben 3,93 milliárd dollár volt az egy évvel korábbi 3,59 milliárdos profitot követően; a vállalat forgalma eközben 2,9 százalékkal, 33,98 milliárd dollárra csökkent.

Elemzők a nyereség-növekedést részben Jeffrey Immelt vezérigazgató költségcsökkentő intézkedéseivel, részben pedig azzal magyarázzák, hogy az összforgalmon belül megnőtt a magasabb árréssel dolgozó szerviz-tevékenységből származó bevételek súlya.

A General Electric megerősítette: a cég profitja legalább 17 százalékkal nő az idén, függetlenül attól, hogy az Egyesült Államok gazdasága kilábal-e a jelenlegi recesszióból.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

General Electric

Korábban:

A General Electric tagadja piacvezetői pozícióját a repülési ágazatokban
(2001. augusztus 1.)