A British Telecom eladja ingatlanainak egy részét

Vágólapra másolva!
A British Telecom szerdai közleményében bejelentette, hogy adósságainak csökkentése érdekében 2,3 milliárd fontért - 3,2 milliárd dollárért - eladja nagy-britanniai ingatlanainak egy részét a Telereal Holdingnak - írja a CNNfn. Az eladásokból befolyó összeget a közel 30 milliárd fontot kitevő adósságainak törlesztésére fordítja a brit távközlési cég.
Vágólapra másolva!

Az értékesítés közel 7 ezer ingatlant érint, köztük telefonközpontokat és irodaházakat is - nyilatkozta Mike Bartlett, a társaság szóvivője. A British Telecom központját, amely a Szent Pál katedrális tőszomszédságában található egyelőre nem adják el, csakúgy mint a BT Tower-t, de ezek értékesítését is tervezik. A közlemény szerint a British Telecom 10 év alatt 10 millió négyzetméternyi ingatlantól kíván megszabadulni.

A tranzakció eredményeként a távközlési cég mintegy 10 milliárd fonttal csökkentheti 27,9 milliárd fontos tartozását, amelyet jelentős mértékben növelt az UMTS-engedélyekre elköltött közel 9 milliárd font. A társaság egyébként azt tervezi, hogy a most eladott létesítmények egy részét bérbe veszi.

A BT még ez év április 10-én a Land Securities Trillium és a William Pears Group vegyesvállalataként létrejött Telereal-t nevezte meg mint legesélyesebb ajánlattevőt. A Telereal az ingatlanvásárlás finanszírozására kötvényt bocsát ki.

A British Telecom részvényeinek árfolyama 2,5 százalékos emelkedést követően 444,25 penny-re emelkedett a keddi kereskedési napon, a londoni értéktőzsdén. Az cég papírjai az elmúlt év során 14 százalékot veszítettek értékükből.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

British Telecom

Korábban:

Megválik ingatlanainak egy részétől a British Telecom
(2001. január 4.)

Soros György is pályázik a British Telecom ingatlanjaira
(2001. március 23.)