ÁPV Rt.- OTP Bank: megkezdődtek a tárgyalások a Postabankról

Vágólapra másolva!
Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. és az OTP Bank Rt. felső vezetői kedden megkezdték "puhatolózó" tárgyalásaikat arról, hogy milyen formában venne részt a legnagyobb hazai hitelintézet a Postabank magánosításában - értesült jól tájékozott forrásokból az MTI.
Vágólapra másolva!

Az MTI értesülései szerint a héten véglegesítik a Postabank eladásával kapcsolatos kormányhatározat szövegét, nevezetesen azt, mit fed a kormány felkérése a Postabankkal kapcsolatban a "partnerségre".

Banki körökből az MTI úgy értesült: a Postabank "megvétele" kapcsán leginkább arról lehet szó, hogy az OTP Bank Rt. az eszközök jobbik részét kivásárolja. Az OTP vezetése ugyanis többször nyomatékosította, nem érdeke a Postabank önálló hitelintézetként való működtetése az OTP bankcsoportján belül.

Ez azt jelentheti, hogy a Postabankban maradnának az OTP Bank által átvételre nem alkalmas rossz eszközök, hitelek, befektetések, és így kvázi a Postabank a jövőben olyan társaságként működne, amely e kétes és rossz hitelek értékesítéséig gondozná ezt az eszközportfóliót. A folyamat azzal érne véget, hogy a rossz hiteleket valamely követelésértékesítő cég átvenné.

(MTI)