Több nagyon gazdag lottómilliomost is meggyilkoltak

lottó, pénz, nyeremény
A kép csupán illusztráció
Vágólapra másolva!
A lottó mindig a népszerű szerencsejátékok közé tartozott. Hiszen ki ne szeretne néhány száz forintból milliomossá válni? Azonban a felelőtlen életmód is tartogathat buktatókat egy hirtelen milliomossá váló ember számára. Sokan az életükkel is fizettek.
Vágólapra másolva!

Mickey Carroll

Mickey Carroll mindössze 19 éves volt 2002 novemberében, amikor megnyerte a brit jackpotot, és ezzel 11,8 millió dollárral vághatott neki a felnőttkornak. A sajtó "Lotto Loutnak" (fajankónak) nevezte el, mert elképesztő gyorsasággal herdálta el a vagyonát. A pénz nagy részét drogos partikra költötte, a többit pedig ékszerekre, autókra és egyéb felesleges dolgokra pazarolta el. A volt szemétszedő 2016-ban már egy vágóhídon dolgozott. A hírek szerint 2021-ben ismét elvette egykori feleségét, aki azért hagyta el, mert amikor rengeteg pénze volt, prostituáltakkal csalta.

Curtis Sharp

Curtis Sharp Jr. karbantartóként dolgozott New Jerseyben, amikor 1982-ben nyert 5 millió dollárt a New York-i lottón. A férfi feleségével és barátnőjével együtt vette fel nyereményét, és így hármasban pózoltak a fotósok előtt. Nyereményéből sok pénzt adott barátainak, és rokonainak, és még egy 15.000 dolláros csekket is írt az etiópiai éhínség áldozatainak megsegítésére. Sokat költött a válásaira, autókra és nyerőgépekre is. A lottónyereményének ezzel a felelőtlen költekezéssel búcsút is inthetett, de ezt egyáltalán nem bánta meg. 

lottó, nyeremény, nyertes, szerencsejáték,
A kép csak illusztráció
Fotó: Shutterstock / .  No use without permission.

Lisa Arcand

A Massachusettsben élő Lisa Arcand 2004-ben a lottón 1 millió dollárt nyert. Kevesebb mint négy év alatt el is tűntette a teljes összeget. A pénzt fia magántaníttatására, egy teljesen berendezett házra, nyaralásokra, és egy sikertelen befektetésre pazarolta el. Éttermet nyitott szülővárosában, Lawrence-ben, amelyet néhány éven belül be is kellett zárnia. Hiába tanácsolták neki azt a lottótársaságnál, hogy részletekben vegye fel a nyereményét, Arcand úgy döntött, hogy a teljes összeget kéri azonnal. Az asszony egy pénzügyi tanácsadó cég tanácsait követte, ahol felajánlották neki, hogy évi 15.000 dolláros nyereményéért cserébe 200.000 dollár előleget fizetnek neki. Amit nem vett észre, hogy ez a lépés azonnal magasabb adókategóriába helyezte, ami azt jelenti, hogy több pénzt veszített, mint amennyit bármilyen más megoldással veszített volna. 

Marva Wilson

A lottónyertesek amint nyilvánosságra kerül a személyazonosságuk, azonnal csalók és szélhámosok céltáblájává válnak. Marva Wilsonnál ezt kevesen tudják jobban. Az asszony 2008-ban nyert 2 millió dollárt a missouri lottón, és hamarosan egy Freya Pearson nevű csaló célpontjává vált. A szélhámosnak nagyon egyszerűnek bizonyult hozzáférnie prédájának bankszámlájához. Azzal az ürüggyel, hogy segített neki zálogjogot benyújtani, az adóügyeit intézni és a nevében egy nonprofit szervezetet létrehozni, Pearson ellopta és elköltötte Wilson összes nyereményét. A férfit tettéért öt év börtönre ítélték.

Suzanne Mullins

Suzanne Mullins 1993-ban nyert 4,3 millió dollárt a virginiai lottón. Nyereményét - amit éves részletekben vett fel még ekkoriban - azonnal megosztotta férjével és lányával. Az összeg jelentős részét azonban egy társadalombiztosítással nem rendelkező rokona betegségének finanszírozására fordította. Ezt követően kénytelen volt kölcsönt felvenni, amelynek fedezetéül a jövőbeli kifizetések szolgáltak, és mélyen eladósodott. Mullins később kihasználta a lottószabályok változását, amely lehetővé tette, hogy a jövőbeli kifizetéseket egy összegben kapja meg, és nem fizette tovább a kölcsön törlesztőrészleteit. Emiatt pedig bíróság elé került, ahol 2004-ben a bíró azt a határozatot hozta, hogy 154.147 dollárral tartozik a hitelezőnek, így tehát tönkrement.