A  világ legfényűzőbb bányásztáborának lakói akár 45 millió forintot is kereshetnek

BhpILLUSZTRÁCIÓ, bhp, bánya, Mula, Mulla
A kép csak illusztráció
Fotó: T. Schneider
Vágólapra másolva!
A Mula Mula bányászfalu, amit Ausztrália legnagyobb bányavállalata, a BHP épített, egy 150 millió dolláros rekreációs létesítmény az itt dolgozók maximális kikapcsolódási lehetőségét szolgálja.
Vágólapra másolva!

A világ legfényűzőbb bányásztábora, a Mula Mula falu a BHP 150 millió dollár értékű szabadidős létesítménye, és csak a vállalat dolgozói használhatják. 2021-ben nyílt meg, és világszínvonalú juttatásokat kínál a Fly-in, Fly-out (FIFO) munkavállalóknak - tehát az ideiglenesen itt megszállóknak. 

BhpILLUSZTRÁCIÓ, bhp, bánya, Mula, Mulla
A kép csak illusztráció
Fotó: T. Schneider / Shutterstock/Copyright (c) 2023 T. Schneider/Shutterstock

A bányásztáborban teljesen felszerelt konyha, 2.500 szoba, egy nagy pázsitú háromszintes kávézó, egy olimpiai méretű úszómedence, és squashpálya is van. A Crossfit edzőteremben az itt pihenők a fittségi szintjüket is karban tarthatják, vagy akár növelhetik is. A dolgozók számára egy mega társalgó is rendelkezésre áll, ahol pihenhetnek, valamint egy 3.000 könyvből álló könyvtár, ha művelődni támadna kedvük. 

image

A BHP a szabadtéri sportolási lehetőségekre is gondolt, amikor felépíttette ezt a rekreációs létesítményt: van itt focipálya, krikettpálya, valamint tenisz- és kosárlabdapálya is. 

A dolgozók nyugodt alvásáról egy klimatizált üdülőhely stílusú privát szállás hivatott gondoskodni saját fürdőszobával, és villámgyors internet hozzáféréssel. 

image

A legközelebbi városközponttól mindössze 120 kilométernyire található falu koncepciója a vállalat elképzelése szerint az volt, hogy itt minden munkavállalója otthon érezhesse magát. Ennek magyarázata, hogy miközben a FIFO-állások akár 100.000 fontot is elérő, szemet gyönyörködtető fizetéssel járnak, gyakran távoli területeken kell dolgozniuk, ahol úgy érezhetik, hogy elszakadtak az otthonuktól és a társadalmi élettől.

image

Forrás: Mirror