Megsárgult egy gyümölcslétől, most hajtóvadászat áldozata

california, USA, Sunny D, üdítő, narancslé, illusztráció, címlap
Los Angeles, California, United States - 09-30-2023: A view of several containers of Sunny D beverage, on display at a local grocery store.
Vágólapra másolva!
Megsárgult egy nő keze és arca, miután gyerekkora óta túl sok Sunny Delight gyümölcslevet ivott, most egy produkciós cég vadászik rá - tudta meg a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

Az Independent még 1999-ben számolt be arról, hogy az észak-walesi Glan Clywd kórház egy különleges esettel szembesült. Dr. Duncan Cameron orvos kezelése alá került egy Rhylből származó gyerek, akinek a keze és az arca élénk narancssárgára színeződött. Mint kiderült a kislány rendszeresen megivott másfél litert is egy nap alatt a Sunny D nevű narancsléből.

A terméket forgalmazó P&G nem tagadta, hogy ez előfordulhat, a szóvivő magyarázata szerint ebben az üditőitalban nagyobb mennyiségű béta-karotin van, ami, ha túlzásba viszik a fogyasztását a bőr elsárgulásához vezethet. De szerinte ugyanilyen reakciót válthat ki, ha valaki túl sok sárgarépalevet vagy egyéb narancslevet iszik.

Sunny D üdítőital Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2023 The Image Party/Shutterstock. No use without permission./The Image Party

A sárga bőr botránynak és az ital vitamintartalmával kapcsolatos aggodalmaknak köszönhetően 2001-re a Sunny D eladásai a felére csökkentek. Évekkel később egy új gyártó végül új recepttel újraalkotta ezt a narancslevet, és át is nevezte.

Az italról a Future Studios hamarosan dokumentumfilmet készít, és a producerek szeretnék megtalálni az ominózus lányt. Miles Overton, a Future Studios dokumentumfilm-producere azt nyilatkozta, hogy a dokumentumfilm témája a Sunny D felemelkedése és bukása lesz. Nagyon szeretnénk, ha az egykor népszerű ital hanyatlásához hozzájáruló lánnyal is forgathatnánk, hiszen ő szerves része a történetnek. Egyelőre azonban még nem bukkantunk a nyomára."

A Rhyl Journal beszámolt arról, hogy a dokumentumfilm majd rámutat arra is, hogy a Sunny D-t eredetileg egészségügyi termékként hozták forgalomba.

Az Origo beszámolt arról, hogy hamarosan akár hiánycikk is lehet a narancs.

Az Origo megírta, hogy 2022-ben a tőzsdén ugrott meg a naancslé ára.