Új otthonra talált Marija Sarapova

Sarapova, Párizs
Párizs, 2014. június 8. Az orosz Marija Sarapova a bajnoki trófeával a párizsi Eiffel-torony előtt 2014. június 8-án, miután az előző napon 6-4, 6-7, 6-4 arányban legyőzte a román Simona Halepet a francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének döntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban. (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Vágólapra másolva!
A 3,3 hektáros montecitói domboldalon, Katy Perry fő rezidenciájának szomszédságában talált új otthonra Marija Sarapova. A nyugodt és csendes környezetben lévő 11 millió dolláros ingatlant egy chicagói ingatlanmágnás özvegye adta el.
Vágólapra másolva!

Marija Sarapova ötszörös Grand Slam-győztes, olimpiai ezüstérmes, világbajnok, csapatban Fed-kupa-győztes korábbi világelső, visszavonult orosz teniszezőnő. 2005. augusztus 22-én került először a világranglista élére, amelyet 2012-ig öt alkalommal, összesen huszonegy héten át vezetett. Ő volt az első orosz világelső a női teniszben. Mindössze 17 évesen megnyerte a wimbledoni teniszbajnokságot, és ő lett Wimbledon harmadik legfiatalabb női bajnoka.

A 36 éves Sarapovának van már egy 9 millió dolláros birtoka a Santa Barbara megyei Summerland településen. Fő otthonának eddig Manhattan Beachen volt. A teniszcsillagnak van egy gyereke Alexander Gilkes brit üzletembertől. Theodore 2022 júliusában született.

Az orosz Marija Sarapova a bajnoki trófeával a párizsi Eiffel-torony előtt Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Ann Lurie, a chicagói filantróp még tavaly ősszel tette fel az ingatlanpiacra a kaliforniai Montecito híres, előkelő tengerparti negyedében lévő régi nyaralóját, amiért eredetileg 13 millió dollárt várt volna. Ezt nemrég csendben kétmillió dollárral kevesebbért megszerezte a visszavonult tenisz szupersztár.

Lurie, az ingatlancég titánjának, továbbá a Chicago White Sox és Bulls egykori résztulajdonosának, Robert H. Lurie-nak az özvegye a 2000-es évek közepén vásárolta meg a lenyűgözően pazar Montecito rejtekhelyet, mintegy 8,3 millió dollárt fizetve érte, majd gondosan karbantartotta.

A Lockwood de Forest Jr. neves építész által tervezett és 1949 körül elkészült öt hálószobás főépületet 3,3 hektárnyi buja pázsit és teraszos kert veszi körül, amelyet érett fák árnyékolnak. Az impozáns, fallal körülvett és elkerített birtok Montecito belvárosa fölött, a hegy lábánál fekszik, egy csendes és félreeső zsákutca legvégén. Az ingatlan közvetlenül szomszédos egy még nagyobb birtokkal, amely Katy Perry és Orlando Bloom tulajdonában van.

Sharapova új otthona, amelyet leginkább egy rusztikus erdei faház elegáns változataként lehet leírni, tele van természetes fénnyel, köszönhetően a magasba törő üvegfalaknak.

A kereskedelmi minőségű eszközökkel felszerelt, és az elmúlt években gyökeresen felújított nyitott konyhában egy rusztikus keményfából faragott karcsú konyhasziget is van. A kültéri konyha egy loggia alatt van elrejtve, és elegáns rozsdamentes készülékekkel van felszerelve, amik még Lurie idejéből származhatnak.

Az üvegfalakkal felszerelt mesterlakosztályhoz egy fedett terasz is tartozik, ahonnan a vitorla alakú medencére és az óceánra nyílik kilátás.

A birtokhoz tartozik még egy háromállásos garázs és egy vendégház is saját társalgóval és konyhával.

Forrás: Robb report