Nagy a baj, általános hiány lehet ebből a népszerű gyümölcsből

5009 Orange Juice Juice Orange Vitamin Pill Fruit Freshness Glass Citrus Fruit Drink The Natural World Remote Yellow Color Image Food Summer Orange Juice.
Orange Juice.
Vágólapra másolva!
Fontos figyelmeztetést adtak ki szakértők egy kedvelt gyümölcs kapcsán, miután a citrusfélék termése a fő exportőr régiókban, Brazíliában és Floridában a mélypontra zuhant. 
Vágólapra másolva!

Szakértők a minap arra figyelmeztettek mindenkit, hogy veszélybe került egy alapvető és nagyon egészséges gyümölcs általános elérhetősége. Az elmúlt 12 hónapban nagyon gyenge termést produkáltak a citrusfélék a fő exportőr országokban Brazíliában és Floridában, ezért ezekből jelentős hiány is kialakulhat, és emiatt az áraik az egekbe szökhetnek. Ezt súlyosbítják az éghajlatváltozás és az ellátási útvonalak megszakadásának folyamatos hatásai - miközben az ukrajnai és a gázai háborúk a narancslé és számos más árucikk esetében is éreztetik hatásukat.

A kép csak illusztráció Forrás: Origo

A narancs termesztésének, feldolgozásának és szállításának megugró költségei tavaly nyáron kezdték éreztetni hatásukat mind a sűrítményből, mind a nem sűrítményből készült gyümölcslé márkák esetében. Az árak máris átlagosan 37,7 százalékkal emelkedtek.

Sarah Baldwin, a Purity Soft Drinks vezérigazgatója azzal kezdte nyilatkozatát, hogy veszélyben van a narancslé! "Minden jel arra mutat, hogy jelentős hiány várható, ami kihatással lesz ennek fogyasztói áraira is."

A Brit Gyümölcslé Szövetség szerint narancsból készül a legkelendőbb gyümölcslé az Egyesült Királyságban. A gyümölcslevek piacának bevétele ebben a régióban 2,3 milliárd font, amiből csak a narancslé 974 millió fontot tesz ki.

Az Origo bemutatta azokat az ételeket, amiktől boldogok lehetünk.

Az Origo megmutatta, hogy melyek azok a nagyon egészséges ételek, amik felgyorsítják a fogyást.

Az Origo fellebbentette a fátylat a ma már retrónak számító Jaffa szörpök titkairól.

Az Origo elárulta, hogy melyik gyümölcsöt lehet érdemes kihagyni a turmixból.

Forrás: Mirror