Ennek a férfinak valóban óriási szerencséje volt, gyémántot talált egy parkban - fotó

A parkfelügyelet által kiadott képen a gyémánt egy pénzérmén
A parkfelügyelet által kiadott képen a gyémánt egy pénzérmén
Vágólapra másolva!
7,46 karátos, csokoládébarna színű gyémántott ásott ki egy szerencsés kincskereső egy arkansasi parkban. A Navas nevű francia férfi észak-amerikai körutazásának egyik állomásaként iktatta be a lelőhelyet programjába, és most már biztos, hogy nem bánta meg.
Vágólapra másolva!

A Crater of Diamonds, azaz a Gyémántok krátere nevű, Arkansas állam fennhatósága alatt álló park valószínűleg az egyedüli hely a világon, ahol lényegében bárki kutathat gyémántok után, és pénzé is teheti, ha talál valamit. Egész évben rengetegen keresik fel a területet, hogy szerencsét próbáljanak komoly gyémánttalálat reményében, bár sokan inkább kirándulásnak, családi programnak tekintik a látogatást.

Időről-időre a szerencsét próbálók keresgélése nyomán előkerülnek valóban értékes kövek ott, például 2021-ben egy külfödli turista 10 millió forint értékű, 4 karátnál valamivel nagyobb gyémántot talált.

2023-ban pedig márciusban bukkant értékes kőre az egyik látogató.

Szintén egy külföldi, párizsi turista volt most szerencsés. A park nemrég kiadott közleményéből kiderül, hogy Julien Navas korábban már foglalkozott aranykutatással, és amerikai utazása alkalmából eldöntötte, hogy a híres arkansasi gyémántparkban is szerencsét próbál. Január 11-én vett egy komplett ásófelszerelést, amit a park a gyémántvadászoknak kínál, és nem sokkal később egy értékes találatnak tűnő gyémánttal sétált be a látogatóközpontba.

Feltételezése helyes volt, a gumicukorka nagyságú kő 7,46 karátos az ott dolgozók megállapítása szerint.

A parkfelügyelet által kiadott képen a gyémánt egy pénzérmén Forrás: Arkansas State Park

A férfi boldogsága érthető volt, a Fox News beszámolója szerint pedig azt is eldöntötte, hogy a gyémántot menyasszonya alapján Carine-nek nevezi el.

Tervei szerint a követ megtartja, ketté vágatja, az egyik felét leendő házastársának, a másikat lányának adja.