Sok mindent elárul párkapcsolatunkról a karácsonyi ajándék

párkapcsolat, ajándék, meglepetés, szerelem
Vágólapra másolva!
Nem mindegy, hogy mit ajándékoz nekünk a párunk karácsonyra, hiszen az ajándék sok mindent elárul a párkapcsolatunkról. 
Vágólapra másolva!

A Borsonline szerint az ajándékozás alapvető szabálya, hogy szívből jöjjön és személyre szabott legyen. Fontos, hogy a párkapcsolatok különböző szintjén, az együtt töltött időtől függően mindig a megfelelő ajándékot válasszuk ki.

A szeretetnyelvünk fontos szerepet játszik az életünkben. Gary Chapman amerikai pszichológus szerint ötféleképpen fejezhetjük ki szeretetünket: szavakkal, ajándékokkal, támogatással, együtt töltött idővel vagy gyengédséggel.

Mivel egymástól eltérő lehet a szeretetnyelvünk, ez nézeteltéréseket okozhat a kapcsolatainkban, különösen karácsonykor.

Mit jelent az, ha például parfümöt kapunk ajándékba vagy éppen egy ajándékutalványt? James Harris, a Diamonds Factory ékszerszakértője elárulja.

Ékszer

Az ékszer romantikus és személyes ajándék, ezzel mutatja ki a párunk, hogy nagyon különlegesek vagyunk számára. Az ékszerek azt üzenik, hogy a partnerünk valóban törődik velünk, és azt szeretné, ha ez az ajándék erre emlékeztetne bennünket.

Ennek nagyon egyszerű változata az, amikor az ékszer a viselőjét az ajándékozóra és a hozzá kapcsolódó emlékekre emlékezteti. Egy gyűrű, karkötő, nyaklánc vagy fülbevaló nemcsak azért nagyon jó meglepetés, mert csinos, és a legtöbb nő örül neki, hanem azért is, mert nagyon intim. Ugyanis ilyenkor az ajándékozott a testén visel valamit, amiről mindig eszébe jut az ajándékozó.

Az ékszereken belül vannak különleges kategóriák, a gyűrű például azt jelenti, hogy szoros kapcsolat van közöttünk, míg a nyakláncot a szívünkhöz közel hordjuk, a szívünk pedig legféltetettebb érzéseink otthona.

Rövid közös utazás

Pár napos utazás kettesben – ez mindig nagyszerű ajándék, függetlenül attól, hogy mennyi ideje vagyunk együtt. Ez az ajándék azt is mutatja, hogy a kedvesünk továbbra is szép emlékeket szeretne megosztani velünk.

Sok mindent elárul párkapcsolatunkról a karácsonyi ajándék Forrás: Shutterstock/Olena Yakobchuk

Ajándékutalvány vagy pénz

Ha a kedvesünktől ajándékutalványt vagy pénzt kapunk - hacsak nem kérjük kifejezetten ezeket karácsonyra -, akkor ezt tekintsük vörös zászlónak. Ajándékkártyát, esetleg pénzt adunk olyan rokonnak, akiről nem sokat tudunk, de nem a párunknak. Sajnos, ha mégis ez vár ránk a fa alatt, akkor ez azt jelenti, hogy a partnerünk nem törődik annyira velünk, mint azt gondoltuk - írja a Blikk.

Parfüm

A parfüm mindig egy kis luxust áraszt, gyakran személyes és drága ajándékként tekintenek rá. Jó jel egy kapcsolatban, ha egy finom illatot kapunk karácsonyra. Ezzel partnerünk megmutathatja, milyen jól ismer bennünket, hiszen a kedvenc illatunkkal kedveskedik nekünk. Vagy éppen arra biztat bennünket, hogy próbáljunk ki egy új aromát, amelyről úgy gondolja, hogy megfelel az ízlésünknek.

Kézzel készített meglepetés

A kézzel készített, személyes ajándékoknak van a legnagyobb értékük egy kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy a másik fél valóban figyel ránk, és átgondolja, mivel lepjen meg bennünket. Emellett a partnerünk időt és energiát fektet abba, hogy elkészítse számunkra a tökéletes ajándékot. Ha a megajándékozott ránéz, vagy használja, minden pillanatban érzi azt, hogy akitől kapta, annak tényleg fontos a személye.

Az Ajándékozni.hu szerint a személyes ajándék nem más, mint a személyes töltet és a megismételhetetlenség. Személyes, hiszen csak és kizárólag annak az embernek készül, akinek szánja az ajándékot és megismételhetetlen, mert – ahogy egy művészi alkotást – úgy ezt sem lehet még egyszer ugyanilyennek megteremteni.

Sokan vannak azonban, akiket az tart vissza a kézzel készített ajándékok átadásától, hogy úgy látják, alkotásuk nem tökéletes. Ez azonban a lehető legrosszabb gondolat, ami csak felmerülhet. Hiszen a kreatív karácsonyi ajándékok legkedvesebb tulajdonságai épp az apró tökéletlenségek, melyek még bájosabbá és egyedibbé teszik a személyes meglepetést.