100 millió forint támogatást kapnak az MVM-től a gyermekeket segítő szervezetek

MWM, Élménynap, sajtótájékoztató
MWM Élménynap sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Az MVM Csoport idén tizenhatodik alkalommal adta át adományait olyan civil szervezeteknek, melyek súlyos betegséggel küzdő, életveszély miatti helyszíni ellátásra szoruló, vagy épp nem a családjukban nevelkedő gyermekek gyógyításával, támogatásával, segítésével és rehabilitációjával foglalkoznak. A "Legszebb napom!" elnevezésű MVM Élménynap nagyszabású 2023-as rendezvényén - néhány héttel a decemberi ünnepi időszak előtt - a szervezetek képviselői mellett mintegy 800 gyermeket láttak vendégül.
Vágólapra másolva!

A budapesti Millenárison megtartott rendezvényen 20 alapítvány illetve egyesület képviselői vettek részt. Az MVM Csoport támogatását igazoló molinót Mátrai Károly, a vállalatcsoport vezérigazgatója nyújtotta át a szervezetek munkatársainak.

Mátrai Károly köszöntőjében elmondta, hogy

az MVM Csoport idén újra 100 millió forint támogatási keretet oszt szét adományként azoknak a civil szervezeteknek, melyek súlyosan beteg, transzplantált, vagy hosszú kórházi ellátásra szoruló, illetve életmentő műtétre váró gyermekek segítésével foglalkoznak.

„Karitatív tevékenységünkben kiemelt fontosságú ez az esemény, és a hozzá kapcsolódó adományozásunk. Olyan intézményeket és civil szervezeteket támogatunk, akik áldozatos, sokszor emberfeletti munkát végeznek és nap mint nap azon dolgoznak, hogy szebbé és könnyebbé tegyék azoknak a gyerekeknek a napját, akiknek az átlagosnál több nehézséggel kell megküzdeniük" - mondta a vezérigazgató.

Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója köszöntőt mond a "Legszebb napom" MVM Élménynap 2023 rendezvényen az adományban részesülő civil szervezetek támogatásának átadásán Fotó: Polyák Attila - Origo

A vállalatcsoport vezérigazgatója méltatta az adományban részesülő alapítványok munkáját, és elmondta: miközben a támogatást kapó szervezeteket üdvözlik a helyszínen, azzal párhuzamosan mintegy 800 gyermek szórakozhat önfeledten a számukra rendezett élményprogramokon.

- mondta Mátrai Károly.

Gyerekek az MVM Élménynap egyik programján a Millenárison Fotó: Polyák Attila - Origo

A vezérigazgató egyúttal megköszönte munkatársainak, hogy együttes erővel létrehozták ezt a napot. "Köszönöm továbbá annak a 100 önkéntesnek, aki ma itt dolgozik velem ennek a napnak a sikerén. S köszönöm önöknek, hogy az év további háromszázhatvannégy napján próbálnak a gyerekek életébe egy kis boldogságot, örömet, mosolyt csalni" - mondta a megjelent szervezetek képviselőinek.

Az idei MWM Élménynapon mintegy 800 gyerek és kísérői szórakozhattak a Millenárison tartott nagyszabású rendezvényen Fotó: Polyák Attila - Origo

Mátrai Károly elmondta:

az MVM Csoportban mintegy nyolcszáz munkatárs tett javaslatot a támogatásra érdemes civil szervezetekre,

a vállalatvezetés pedig ezeket a javaslatokat figyelembe véve, valódi, demokratikus jellegű döntést hozott az adományra adható pénzügyi keret felosztását illetően.

A vállalatcsoport összesen 100 millió forint támogatásban részesített 20 civil szervezetet: a képen a díjazott szervezetek képviselői Fotó: Polyák Attila - Origo

Mátrai Károly a támogatások átadása uán az Origónak nyilatkozva elmondta: azzal, hogy a vállalatcsoport munkatársainak valódi beleszólása van abba, hogy mely civil szervezetek részesüljenek munkájukhoz rendelt, jelentős támogatásban, igazi közösségi programmá formálódott az MVM-en belül.

Emellett egy kis elköteleződés is megjelent a rendszerben, hiszen jelenleg mintegy 100 önkéntesünk játszik, szórakozik a gyerekekkel, illetve szolgálja ki őket, és egy picit lelkileg is töltődik így" - fogalmazott az MVM Csoport vezérigazgatója.

Mátrai Károly az MVM Élménynap rendezvényen Fotó: Polyák Attila - Origo

Mátrai Károly a nagyvállalatok civil szervezeteket támogató stratégiáival kapcsolatban úgy vélekedett, hogy "bár vállalati felsővezetőként az ember számokkal dolgozik, de amikor a kollégákkal egy ilyen eseményen veszünk részt és válunk annak részeseivé, akkor nem számokkal, hanem a lelkünk, a szívünk egy kis darabjával állunk bele abba. Én arra biztatom a magyar vállalatok vezetőit, hogy a számok mögül előlépve, szólaljon meg mindenkinél egy kicsit a szív hangja, és álljanak oda olyan programok mellé, mint amilyen ez a mai, és más hasonló kezdeményezések mellé, amilyeneket az MVM is felkarol" - mondta.

A vezérigazgató kérdésre válaszolva megerősítette, hogy minden, jól működő programjuk folytatódni fog jövőre is. Így 2024-ben is megrendezik az ideihez hasonlóan az Élménynapot, és számítani lehet arra, hogy az MVM más, a magyar társadalom számára értéket előállító programjai is megvalósulnak a következő évben.

Az Élménynapon a következő szervezetek vehettek át támogatást:

  • A Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány
  • Bethesda Kórház Alapítvány
  • Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
  • Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány
  • "A Szívbeteg Gyermekek Védelmében" Alapítvány
  • "Bice-Bóca" Alapítvány a Mozgássérült Gyermekekért
  • Csodalámpa Alapítvány
  • Dr. Bohóc Mosolyszolgálat Alapítvány
  • Életmentő a Beteg Gyermekekért és a Nagycsaládosokért Alapítvány
  • Gyermekkori Autizmus Alapítvány
  • Gyermekleukémia Alapítvány
  • Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület
  • Magyar Ökumenikus Segélyszervezet
  • Mosoly Alapítvány
  • Rejtett Kincsek Down Egyesület
  • SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa
  • Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány
  • Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért
  • Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért
  • Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány